Det var stökigt utanför Anfield inför Champions League-semifinalen mellan Liverpool och Roma. En man skadades svårt när supportrar drabbade samman.
Det var stökigt utanför Anfield inför Champions League-semifinalen mellan Liverpool och Roma. En man skadades svårt när supportrar drabbade samman.

Liverpoolsupportern "kämpar för sitt liv"

Den 53-årige Liverpoolsupporter som misshandlades i samband med Champions League-semifinalen hemma mot Roma "kämpar för sitt liv", enligt nyhetsbyrån AFP.

ANNONS
|

Polisen i Liverpool har gripit två manliga Roma-supportrar – 25 och 26 år gamla – misstänkta för mordförsök på mannen som drabbades av svåra huvudskador och nu behandlas på en neurologisk klinik.

"Vittnen säger att offret blev slagen med ett bälte och föll till marken", säger polisen i ett uttalande.

Liverpoolsupportern, en 53-åring man, hade rest från Irland för att se matchen på Anfield.

"Vad det verkar så var offret i Liverpool tillsammans med sin bror för Liverpool–Roma-semifinalen och blev attackerad under en sammandrabbning mellan supportrar", uppger polisen.

Premier League-laget Liverpool, som vann matchen med 5–2, har varit i kontakt med sjukhuset och erbjuder stöd och hjälp till mannen och hans familj.

ANNONS

"Vi är chockade och förfärade över att en Liverpool-supporter blivit svårt skadad i en attack före matchen", skriver klubben på sin webbplats.

Roma fördömer agerandet från de misstänkta supportrarna.

"En liten minoritet av våra tillresta supportrar har dragit skam över den omfattande majoritet som uppförde sig", skriver Serie A-klubben i ett uttalande.

TT-AFP-Reuters

ANNONS