Gustav Nyquist firar sitt och Tre Kronors 1–1-mål med lagkamraterna.

Drama i VM-finalen – förlängning väntar

VM-finalen mellan Sverige och Schweiz är ett drama. 2–2 är ställningen efter tre perioder. Nu väntar förlängning.

|

Ska Tre Kronor ta elfte VM-guldet och försvara titeln från förra året? Eller ska Schweiz bli världsmästare för första gången?

Tre perioder och 60 minuter spel räckte inte för att få ett avgörande i VM-finalen i ishockey.

Förlängningen pågår i maximalt 20 minuter. Lagen spelar fyra mot fyra. Om det inte avgörs då väntar straffar.

Schweiz storstjärna Nino Niederreiter tystade den svenska publiken i Köpenhamn med att göra 1–0. Tre Kronor såg ut att ha kontroll på situationen när Minnesotaforwarden snodde åt sig pucken och sköt den förbi Anders Nilsson.

Gustav Nyquist kvitterade till 1–1 sedan Patric Hörnqvist skymt framför mål.

- Vi ska fortsätta som vi gör. Det är ändå vi som för spelet, säger Nyquist till TV3.

Schweiz, på jakt efter nationens första VM-guld, skrällde i 3–2-segern i semifinalen mot Kanada och har även gett Sverige stora problem i kväll.

I början av andra perioden prickade Timo Meier in 2–1 med ett lågt skott förbi Anders Nilsson.

Nilsson var helt utpumpad efter hjälteinsatsen i semifinalen mot USA i går (6–0). I kväll har Vancouvermålvakten inte varit lika säker. Inget av målen har sett otagbara ut.

I nytt underläge ökade Sverige trycket. Det gav utdelning när Mika Zibanejad pricksköt 2–2 i numerärt överläge med drygt fem minuter kvar av andra perioden.

- Skönt givetvis. Det är sådana lägen vi måste ta tillbaka på. Men vi har mer att ge, säger Zibanejad.

Sverige var det bättre laget i tredje perioden. Men ingen spelare tog chansen att avgöra under ordinarie matchtid. Inte ens när Tre Kronor fick spela fyra minuter i numerärt överläge kom det ett mål.

Köpenhamn, TT:s utsände