Danskkross i dressyr-NM - Ätran-ryttare tog dubbla medaljer

Ätran-tjej tog ett stort steg under helgens dressyr-NM. "Kul att prestera i den här klassen redan"

ANNONS
|

Dressyr:NM

22-åringen Isabella Tovek är ny i U-25-klassen men gör redan nu resultat. Dubbla medaljer i Nordiska Mästerskapen, NM. Nu är det full fart mot EM som gäller.

Det var Sverige mot Danmark när U-25 NM avgjordes fredag-lördag och Isabella Tovek från Ätran, tävlandes för Himledalens Ridklubb, bidrog starkt till att Sverige puttade ner danskarna från tronen.

– Ja svenskarna var verkligen bäst den här helgen. Kul att slå danskarna- de har stått överst på pallen sedan jag började tävla i NM, från juniortiden och sedan över till Young Rider, berättar en nöjd Isabella Tovek.

Årets Nordiska Mästerskap gick i Karlstad var Ätran-dressörens första i U-25 klassen och gällde både lag och singel. I den relativt nya klassen var det bara Sverige och Danmark som kunde ställa upp med ryttare och lagtävlingen blev således en kamp mellan blågult och rödvitt. Den vann Sverige - dessutom i tämligen överlägsen stil, 206, 023-191, 581. Isabella hade då poängen 68,209 - tredje bäst.

ANNONS

– fredagens lagtävling är jag nog mest nöjd med, då kändes det bra och hästen var fin.

Siktar mot EM

Noterbart är att detta är Isabellas första år i klassen U-25, klassen innan senior, och hon har bara några månaders erfarenhet av den nivån.

– Ja men det har känts bra. Det är jättekul att ta ett steg uppåt till en högre svårighetsgrad med nya rörelser och märka att man står sig bra.

I singelklassen blev Isabella på sin Weltliebe trea och även där var det fullt svenskt på pallen. Danskarna hade inte en chans detta året.

Jag är jättenöjd med helgen överlag mensingeltävlingen var nog den som kändes minst bra - och jag märkte att min häst hade blivit lite trött av allt tävlande, berättar 22-åringen.

– Men jag har ju tre år på mig att vinna - så nästa år siktar jag på guld.

Närmast väntar Falsterbo Horse Show för Isabella som börjar om på söndag. Det stora målet för sommaren är att få delta i antingen senior EM i Göteborg i augusti (som har kringklasser för U-25) eller det riktiga U25 EM:et som går i Österrike helgen efter.

– Man vet ju inte, det gäller att få hästarna att prestera bra men det har känts bra i år. Nu gäller det att formtoppa sig i tävlingarna innan så får vi se.

ANNONS
ANNONS