Hedvig Lindahl bidrog till Chelseas seger mot Arsenal. Arkivbild.

Chelsea med i titelfajten igen

|

Efter en skral start på säsongen såg Chelsea uträknade ut i Super Leagues titelstrid. Nu är de i högsta grad inblandade igen.

2–1-segern borta mot Arsenal – som slog Chelsea med 5–0 i det förra mötet lagen emellan – var Chelseas sjunde raka, och innebär att det nu bara skiljer två poäng mellan lagen i toppen av tabellen.

Lagets svenska målvakt Hedvig Lindahl var på väg att hålla nollan, men fick se Arsenals nederländska landslagsstjärna Vivianne Miedema reducera i den 80:e minuten. Lindahl tog dock revansch när hon räddade Miedemas kvitteringsförsök i slutminuterna.

På tilläggstid förhindrade sedan Magdalena Eriksson, som tillsammans med Jonna Andersson spelade 90 minuter i Chelseas backlinje, ett friläge med en vältajmad tackling.

Arsenal blev i och med förlusten av med serieledningen då Manchester City vann borta mot West Ham med 3–1. City toppar tabellen, en poäng före Arsenal och tre före Chelsea. Arsenal har dock spelat en match färre.