Har Landat i Varberg. Efter 23 år i Ängby SK:s verksamhet har Stockholms-tjejen Caroline Wersäll hamnat på Västkusten där hon och sambon Adam Andersson bygger hus i Tofta.
Har Landat i Varberg. Efter 23 år i Ängby SK:s verksamhet har Stockholms-tjejen Caroline Wersäll hamnat på Västkusten där hon och sambon Adam Andersson bygger hus i Tofta.

Hon spöar herrarna

Som bäst har hon varit tredjerankad pingisdam i Sverige. Men numera lirar Caroline Wersäll i Varbergs BTK - med herrarna. – Det är min sambos fel, säger Caroline.

ANNONS
|

Caroline Wersäll har bott i Stockholm mestadels i sitt 30-åriga liv, förutom tiden på pingisgymnasiet i Köping och några proffsår i tyska andradivisionen. När man i dag efterlyser klubbkänsla så är Ängby SK klubben i hennes hjärta.

–Jag har spelat där i 23 år. Tanken var att jag skulle vara kvar, men jag fick en dotter för tio månader sedan (Alica) och precis då vann de SM-guld när jag inte var med. Sedan skulle vi köra på, men det blev strul med sponsorer och inga blev kvar och då stod jag utan lag.

Nu har livet, och pingiskarriären, tagit en annan vändning. Husbygge pågår ute i Tofta när sambon och bordtennisspelaren Adam Andersson ville tillbaka till Västkusten. Och då har Caroline även klivit in i Varbergs BTK. Hon inledde med att vinna veteran-SM!

ANNONS

Men i seriespelet har klubben inget damlag.

–Nej, jag spelar med herrarna. Om två veckor kan vi faktiskt gå upp i ettan, säger Caroline.

Vad får du för reaktioner från motståndarna?

–Det är inte jättevanligt, speciellt inte i division 2 eftersom det ändå är relativt högt. Alla vet vem jag är så de är lite förvånade över att jag är med, säger Caroline, vars matchfacit hittills är 4-1.

På meritlistan har hon VM- och EM-spel i lag.

–2013 vann vi andra divisionen och det var kul. Men största ögonblicket är kanske nordeuropeiska mästerskapen i Danmark 2008. Sedan är alltid SM-guld speciella och jag har några som junior.

Satsningen är numera på en annan nivå.

–Jag har kört väldigt lite under två års tid, speciellt när jag var gravid, men konstigt nog har det gått ganska bra ändå.

Vid helgens individuella SM i Eslöv gick Caroline Wersäll till kvartsfinal men föll mot favoriten Li Fen från Malmö IF.

ANNONS

–Men i åttondelen slog jag Jennifer Jonsson och hon vann SM förra året, så det är ändå ett kvitto på att man håller...

Caroline har för avsikt att i alla fall försöka öka träningen i framtiden. Hon berättar, i samband med att vi fotograferar henne, att en klubb i Pingisligan har hört av sig, men vill inte avslöja vilken.

Samtidigt ska livspusslet fungera.

Och Wersäll har många bollar i luften.

Inte bara i pingishagen.

–Adam jobbar tio timmar om dagen med huset och jag tar hand om Alica. Sedan är jag på pappas advokatbyrå i Varberg, och tanken är jag ska jobba som lärare.

Ålder: 30 år.

Bor: Centralt, men snart i ett hus i Tofta.

Familj: Sambo Adam Andersson och dottern Alica, tio månader.

Klubbar: Ängby, Saarlouis Fraulautern, Tegel (tyska andradivision), Varbergs BTK.

Intressen: Pingis är mitt största intresse, och att vara med familjen.

ANNONS