Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/12
ANNONS ▼

Dramatisk avslutning i sudden death

Falkenbergs BTK rasade mot Halmstads kines Chuan Xi Han. – Det var respektlöst det han gjorde, sa Alexander Franzén efter FBTK-förlusten i sudden death!

BORDTENNIS: SM-kvartsfinal
Jo, ni läste rätt. Lagmatchen avgjordes i sudden death. Det var 3–3 efter ordinarie matcher och då fick lagen ta ut två spelare var som spelade ett set per match.
Ibrahima Diaz hade ingen större chans mot Harald Andersson, 6–11. På bordet bredvid stred Alexander Franzén för att göra ställningen lika och fixa två nya sudden-matcher.
– Jag har aldrig spelat sådan här matcher förut. Bara ett set. Det är en speciell känsla. Men man måste försöka spela som vanligt. Tyvärr fick jag ingen bra start, sa Alexander.
Han kom under med 0–3 och fick jobba i uppförsbacke. Vid ställningen 6–9 såg det mörkt ut. Men så sprattlade han till och fixade 8–9 och kinesen var skakad.
Så fick "Alex" ett jätteläge att kvittera till 9–9, men smashen i bra läge gick i nät.
Så kom då den omdiskuterade matchbollen där Chuan Xi Han slog in den samtidigt som han hoppade upp på bordet och skrek rakt ut.

– Jag vill helst inte uttala mig om vad jag tycker om det han gjorde, det får stå för honom. Han var väl nöjd att vinna. Det är ju ett spel, ett krig, sa Alexander Franzén.
Men fick ändå ur sig att det var respektlöst och publiken buade kraftigt efter matchen som fick ett lite snöpligt slut.
Domaren Lennart Isacsson visade gult kort. Men mer hände inte. Något annat straff fick kinesen inte.
FBTK:s coach Erik Åhman:
– Att han hoppar upp på bordet efteråt är riktigt illa, menade han.
HBTK-tränaren Ulf "Tickan" Carlsson försökte dock tona ner händelsen efteråt:
– Det är väl osvenskt att göra så men Chuan vill så mycket så det var mer riktat mot honom själv och inte Alex eftersom han var besviken efter förlusten tidigare. Samtidigt måste man naturligtvis visa respekt för sin motståndare.

Bakgrunden till kinesens glädjerop var att Alexander Franzén tidigare skrällt och spelat bort honom med 3-1 i set. Kinesens blott andra förlust i Pingisligan.
– Jag spelade bra där även om det var nervöst och små marginaler. Men just nu är jag lite tom i huvudet, sa en märkbar tagen Alexander Franzén.
Falkenberg hade verkligen Halmstad i brygga. Efter att Alexander Franzén och Padasak Taniviriyavechakul hade kvitterat till 2–2 tog Ibrahima Diaw och Padasak Taniviriyavechakul första set i sina nästa matcher, men bara Diaw kunde fullfölja till vinst.
– Det gick nog lite för lätt för Padasak i första set. Han tappade fokus sedan. Fick inte i ordning på sina returer. Sedan fallerade det mesta, sa Erik Åhman.
Men FBTK pressade Halmstad.
– Det var en typisk slutspelsmatch och just nu är det tungt för oss. Det var mycket känslor, sa Erik Åhman.

MEST LÄST