Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Väljer konkurrenten. Ibrahima Diaw tar steget från Falkenberg till Halmstad. Bild: Robert Boman
Väljer konkurrenten. Ibrahima Diaw tar steget från Falkenberg till Halmstad. Bild: Robert Boman

Diaw lämnar Falkenbergs BTK

Ibrahima Diaw, 25, lämnar Falkenbergs BTK och har skrivit på för ett år med Halmstads BTK inför nästa säsong.

Bordtennis: Pingisligan
– Han bor i Halmstad och har tränat med oss de två senaste säsongerna. Ibrahima är en spännande spelare med hög potential, säger Ulf ”Tickan” Carlsson, tränare i HBTK.
Diaw, som kommer från Frankrike och har tävlat för Metz i andraligan där, är sedan en tid tillbaka sambo med danskan Nicoline Koefoed. Hon går på pingisgymnasiet i Halmstad men har i år spelat för Falköping i Pingisligan B.
– Vi har satt vår träningsgrupp i Halmstad på kartan och på något vis fick Ibrahima nys om det och det passade dessutom bra med flickvännen. Lite på den vägen är det, berättar ”Tickan”.
Fransmannen gjorde debut i Pingis­ligan i höstas och var lyckosam i Falkenberg under framför allt den första tiden, men sedan gick det lite trögare. Bland annat fick FBTK respass i SM-kvartsfinalen mot just HBTK.
–  Från och med nästa säsong går det inte längre att spela i både Frankrike och Sverige samtidigt. Då var Ibrahima tvungen att välja och det var kul att han valde oss, tycker ”Tickan”.

Ersätter Harald Andersson

Diaw kommer att ersätta Harald Andersson som efter fem säsonger i HBTK är på väg utomlands till Bad Homburg i den tyska andraligan.
”Tickan” hoppas att Diaw kan utvecklas i HBTK-miljön.
– Det är en snabb spelare och han lever mycket på det. Kristian Karlsson är också en kvick kille, men Ibrahima stod upp väldigt bra mot honom.
– Så nu ska vi bygga på hans spel med finess, taktiskt kunnande och jobba med detaljer. I dagens pingis är det väldigt viktigt att vara tät och inte ge bort något – helt enkelt bli bra även i det så kallade skitspelet.
– Men, som sagt, det finns potential i honom. Diaw har mycket fighting spirit i sig och det kan smitta av sig och lyfta övriga i laget. Överhuvudtaget är det en bra kille och vi trivs ihop, säger ”Tickan”.
För Erik Åhman, coach i FBTK, kom inte beskedet som någon överraskning.
– Jag har väl vetat att det var på gång, men sen vet jag inte när det blev helt klart. 
Åhman fortsätter:
– Självklart ville vi behålla honom, men det var liksom inte möjligt. Han bor i Halmstad och har tränat med dem, klart de vet att det är en bra spelare som gjort bra resultat. Då blir man populär.
Åhman säger att förhandlingarna skett med öppen kommunikation.
– Han får väl själv svara på varför han valde Halmstad, men de har mycket på gång, och att det var ekonomin som avgjorde är en gissning.
Är du besviken?
– Nej, vi är nöjda med honom det här året. Han har ju pendlat så det är klart det blir bättre för honom nu. 
I jakten på hans ersättare väljer FBTK att ha tålamod.
– Vi ligger rätt så bra till och har tre av fyra från denna säsong klara, vilket känns bra. Tidigare säsonger har vi ju bytt många. Jag har lite grejer på gång, men inget som blir klart i morgon. Det tar nog några veckor.
 

MEST LÄST