Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Bara Bright lyste

Förlust i seriepremiären mot Rekord. Nu fanns chans till revansch, men Falkenbergs BTK hade inte kraften för det.

Två singelsegrar för Padasak Taniviriyavechakul räckte inte för att matcha motståndarna, som vann lagmatchen med 4–2.
”Bright”, som den unga thailändaren kallas, gjorde sitt jobb, vann med 3–1 mot Michal Obeslo och 3–2 mot Simon Arvidsson.
– Jag är speciellt nöjd med vinsten mot Arvidsson, jag brukar ha det svårt mot vänsterhänta, sa ”Bright” efter drabbningen.
Mot Obeslo var det nära att gå till skiljeset, men Padasak klarade av att rädda sex setbollar, innan han själv avgjorde på sin första matchboll.
Den största besvikelsen var hemmalagets Ibrahima Diaw, som inte alls stod att känna igen.
– Jag var inte ens i hallen, sa han uppgivet och höll med om att det saknades energi i hans spel.
– Jag har personliga problem, fortsatte han, utan att vilja utveckla ytterligare.
Men när FBTK-ettan sviktade, blev uppgiften alltför svår för hemmalaget. Ändå var det till slut snuddande nära att det blev en poäng.
FBTK tvingades ställa upp utan febersjuke Alexander Franzén. I hans ställe klev Guillermo Martinez in och höll sånär på att bli poängvinnare.
Han var förvisso tämligen chanslös i mötet med Simon Arvidsson – förlust med 0–3 – men när FBTK i 1–3-underläge i lagmatchen först reducerade till 2–3 (Padasaks vinst mot Simon Arvidsson), så blev Martinez möte med Mehdi Bouloussa plötsligt rejält rafflande.
”Bright var under med 1–2 i set, kvitterade till 2–2 med en nätrullare på setbollen och rusade sedan i väg till 9–3-ledning i skiljesetet.
Tre förlustbollar senare tog Falkenberg timeout och till slut redde Padasak upp pärsen till 11–7.
I det läget var Martinez och Bouloussa inne i fjärde set, med FBTK:aren i 2–1-ledning i set.
Det var snart setkvitterat och Rekord-spelaren ryckte sedan fram till 5–2 i skiljesetet.
Men Martinez, som inför Rekord-matchen var obesegrad i sina tidigare framträdanden i FBTK-tröjan, bet ihop och kröp närmare.
Han vände till 8–6, ledde också med 9–8, men de tre sista poängen gick till Rekord.
– Nära, men inte tillräckligt, suckade Martinez, med blomsterkvast i handen. Han vann på sin större rutin, men nästa gång...
Bouloussa skaffade sig först matchboll med en fin aktion och sedan lade Martinez sin serveretur i nät.
– Det var lite energifattigt på sina håll, summerade FBTK-coachen Erik Åhman. Men ändå blev det spännande in i det sista.
Nästa gång det spelas tävlingspingis i Falkhallen, så handlar det om landskamp och EM-kval. Sverige ställs mot Slovakien och i den svenska fyrmannatruppen återfinns hemmaspelaren Alexander Franzén liksom tidigare FBTK:aren Pär Gerell.

MATCHFAKTA

Falkenberg-Rekord 4-2

Ibrahima Diaw–Mehdi Bouloussa, 7–11, 9–11, 11–8, 8–11, Padasak Taniviriyavechakul–Michal Obeslo, 11–8, 11–7, 11–13, 15–13, Guillermo Martinez–Simon Arvidsson, 9–11, 2–11, 9–11, Diaw–Obeslo, 11–4, 4–11, 8–11, 11–7, 8–11, Taniviriyavechakul–Arvidsson, 8–11, 11–9, 3–11, 11–7, 11–7, Martinez–Bouloussa, 11–7, 9–11, 11–9, 5–11, 9–11.

MEST LÄST