Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Äntligen Diaw-vinst

Allt talar för en kvartsfinal mot Halmstad för Falkenbergs BTK. Och nu ser ”inhopparen” Ibrahima Diaw ut att vara på gång igen.

Bordtennis: Pingisligan
Han fixade en poäng, 3-3 mot Warta.
Det drar ihop sig till sista omgången och striden om fjärdeplatsen står mellan Falkenbergs BTK och Halmstads BTK. HBTK tog mycket överraskande två poäng mot Eslöv på onsdagskvällen. Där bland annat Chuan XI Han slog Xu Hui – och det var Huis första förlust för säsongen efter 22 raka segrar.
– Vi satsar på fjärdeplatsen. Den ger oss en extra match på hemma-plan och dessutom vore det kul att komma fyra efter en så bra säsong som vi gjort, sa Erik Åhman.
Samtidigt är det ännu inte helt säkert att trean Söderhamn väljer sexan Warta. Allt avgörs efter den sista omgången den 20 mars. Men det kan bli ett hallandsderby i kvartsfinalen.

FBTK har haft det lite tungt senare delen av säsongen. Och det kan man också säga om Ibrahima Diaw, som hade en drömhöst. Nu fick han sitta vid sidan om när matchen startade.
– Men vi har fyra bra spelare så alla är bredda att hoppa in. Vi hade talat lite om att ta in honom i den sista matchen, sa Erik Åhman.
Det blev Alexander Frantzén som ställdes åt sidan vid ställningen 2–3.
– Alex kände sig lite trött efter sin match och vi tänkte att det kunde vara bra för Ibrahima att få spela den matchen.
Samtidigt hade Alexander Frantzén slagit Hampus Söderlund tidigare i matchen så det var inte en stukad spelare som hade ställts mot Wang-Wei Peng.
– Alex gjorde en bra match mot Söderlund. Han har slagit honom tre gånger i rad. Alex var tuffare i det öppna spelet och Hampus fick tillbaka många bollar. Dessutom spelade Alex taktiskt bra, sa Erik Åhman efter 3–1-vinsten för falkenbergaren.
Men han fick ändå stå vid sidan när allt skulle avgöras.
– Vi skulle kolla läget inför de sista matcherna, förklarade Erik Åhman.

FBTK-coachen såg de två sista seten av den avgörande matchen.
– Ibrahima var bra på slutbollarna. Han var tuffare i spelet och vågade mer. Det var inga tveksamheter.
Ändå hade han missat en matchboll i fjärde set vid ställningen 11–10 och förlorat setet med 11–13.
– Han blev såklart besviken och slängde handduken i golvet. Men det var bara bra att få ut det. Jag hade en bra känsla inför sista setet. Han visade att han ville vinna, sa Erik Åhman.
Och när 7-7 blev 11-8 var poängen i hamn.
Wartas 47-årige Damien Eloi briljerade i Falkhallen med två segrar.
– Det är en lurig spelare. Han är fortfarande liten och rör sig bra. Och servar väldigt bra och får lägen efter serven, sa Erik Åhman.

MEST LÄST