Wålemark: "Vi har inte hört något från Blåvitt"

En allsvensk flytt kan drabba Varbergs Bois.

ANNONS
|

Det är IFK Göteborgs vänsterback Scott Jamieson som valt att lämna klubben och flytta hem till Australien på grund av familjeskäl.

Det innebär att Blåvitt kan behöva förstärka truppen på den positionen. Ett alternativ är att plocka hem Billy Nordström som är utlånad till Varbergs Bois. Göteborg har möjligheten att ta tillbaka 21-åringen redan nu i sommar.

– Jag utgår från att jag är i Varberg säsongen så som det är tänkt, säger Billy Nordström efter dagens träning.

– Samtidigt, blir det så att jag går tillbaka kan jag inte bli alldeles ledsen om det blir att jag kanske inte spelar direkt, allt är en konkurrenssituation.

ANNONS

Du har inte hört något från Blåvitt?

– Nej, inte mer än att jag har pratat med Mats någon gång för några veckor sedan och haft lite sporadisk kontakt med assisterande tränaren (Alf Westerberg) som undrat omjag spelar och sådär. Inget samtal eller beslut,berättar Billy Nordström.

Jörgen Wålemark:

– Vi diskuterar det någon gång i månaden, hur Blåvitts ser på det, om han ska vara kvar här eller hos dem helt enkelt. Signalerna vi har fått hela vägen har varit att han trivs bra och utvecklas här, vi hoppas han blir kvar säsongen ut, han är en viktig spelare, säger Varbergs tränare Jörgen Wålemark.

– Jag pratade med de för en vecka sedan och då var det inte aktuellt att Billy skulle tillbaka, jag får utgå från det och så får vi ta sommarfönstret i sommar, nu är nummer ett Öster på söndag.

– Men jag har inte hört något i dag, förtydligar han.

Blåvitt avvaktar

Blåvitts sportchef Mats Gren:

–Det är för tidigt att yttra sig om det nu. Vi måste bestämma hur vi ser på Sebastian (Eriksson). Om vi ser honom som vänsterback eller innermittfältare. Sådana bitar måste falla på plats, säger Göteborgs sportchef Mats Gren till fotbollskanalen.se.

Billy Nordström har spelat 12 av 13 matcher för Bois hittills i Superettan och har noterats för en assist.

ANNONS

– Det är det här jag har velat, fåkontinuitet, spela a-lagsfotboll, jag är nöjd med min tid här.

ANNONS