Två matcher, två förluster. I dag spelar Varbergs Bois en ny match på plastgräs och vill bryta förlusttrenden. Arkivbild: K-G Zahedi Fougstedt
Två matcher, två förluster. I dag spelar Varbergs Bois en ny match på plastgräs och vill bryta förlusttrenden. Arkivbild: K-G Zahedi Fougstedt

Tredje gången gillt för Bois på konstgräs?

Årets konstgräsfacit lämnar mycket att önska. I dag ska de två förlusterna följas upp med ett mer önskvärt resultat.

ANNONS
|

Varbergs Bois åker till Södertälje med ett sargat självförtroende.

Åtminstone vad gäller resultaten på konstgräs. I år har två matcher spelats på arenor där gräsklipparna försvunnit för gott ur fordonsparken. Resultaten 0-3 och 0-2 talar sitt tydliga språk.

– Resultatmässigt hittills har det missgynnat oss ganska rejält att spela på konstgräs, säger anfallen Anton Sandberg Magnusson. Vi har inte gjort ett mål och släppt in fem, vi passar bättre på naturgräs. Inget snack om det.

Pär Asp, som precis som Sandberg Magnusson har spelat mycket på konstgräs i sina tidigare klubbar, är benägen att hålla med.

– Vi trivs bra på gräs, så är det. Sen ska vi kunna spela bra på konstgräs också. Vi har många duktiga spelare i laget som behärskar olika underlag.

ANNONS

Vad är egentligen den stora skillnaden?

– Det är annorlunda, det går snabbare och är lite svårare. Det blir ett annat spel i jämförelse med en gräsplan där det är mer fysiskt. På konstgräs går det lite fortare och det är svårare att hinna in i press.

I går tränade laget på Ankarvallens konstgräs för att komma så förberedda som möjligt till matchen.

Blir det tredje gången gillt i morgon?

– Ja, jag tror på vinst, ler Pär Asp.

ANNONS