Suverän säsongsstart av Söderström

Kalle Söderström behövde bara 45 minuter på sig den här gången för att återigen bli Bois bäste poängspelare.

ANNONS
|

Fotboll: Träningsmatch

– Det var gott att göra mål igen, det blir en helt annan känsla än om man missar sina chanser, sa Bois mittfältare efter 3-0 mot Ullared

Det var Kalle Söderström som gav Bois ledningen i den 55:e minuten. Ett långt inlägg från kanten seglade över hela försvaret och Ullareds Målvakt Mladen Galambos missbedömde banan.

– Jag blev förvånad när jag fick bollen och målvakten gjorde det han gjorde. Skulle passa snett inåt bakåt först men såg hur han stod, och ändrade mig i sista sekunden, sa Kalle som sköt.

Det var starten på Bois bästa period i matchen. För i första halvlek var Ullared med i matchen på allvar.

ANNONS

– De låg lite lägre än Tvååker gjorde och vi fick det svårare, men i andra tröttnade de och då öppnade de upp sig, menade Kalle som hoppade in efter paus.

Och han skaffade sig ytterligare självförtroende med en målgivande passning.

– Jag tänkte faktiskt göra mål där, men ibland blir skott passningar. Det såg vi ju mot Tvååker.

Läs mer om matchen

Precis så, Söderströms misslyckade skott styrdes in av Peter Nyström. Den här gången var det Lucas Henriksson som såg till att Söderströms "misslyckade" chip blev en målgivande passning.

– Det är bra att vi gör mål på försäsongen, bra för självförtroendet, sa Kalle.

Varbergs Bois andra mål gjordes av Joakim Lindner.

– En helt okej insats från vår sida. Man ska inte begära för mycket så här i början. farten ser bra ut i alla fall, sa Joakim Lindner

Även Lindner kom in i andra halvlek. Då som mittback, men han hade hunnit upp som central mittfältare när målet kom.

– Det funkar att spela mittback också, jag tycker det är kul att bara få spela. Vid målet följde jag med upp och Mirza (Haladzic) passade mig och jag blev ganska ren där.

ANNONS

Jörgen Wålemark, Bois tränare sa så här efter matchen:

– Det var en bra insats, speciellt i andra halvlek. Trots de tuffa förhållandena med den kylan och den vinden. I andra tar vi över. I första har vi inte ett så samspelt lag. I andra tröttade vi ut dem på ett bra sätt.

Av provspelarna visade Mirza Haladzic högst klass med ett hårt jobb. Hampus Bohman glimtade till när han fick en central position i andra halvlek och Ronny Sabo hade första halvlekens bästa chans med ett långskott i ribban.

– Jag behöver tänka lite mer innan jag uttalar mig om provspelarna. Men det är bra att vi gör mål. Det kommer att bli annat motstånd på lördag när vi möter Örgryte, sa Jörgen Wålemark.

ANNONS