Bois båda målnickare - Anton Liljenbäck och Gabriel Altemark Vanneryr.
Bois båda målnickare - Anton Liljenbäck och Gabriel Altemark Vanneryr.

Skarpa hörnor visade rätt väg

Först steg Anton Liljenbäck till väders och nickade in 1–0. Sedan satte Gabriel Altemark Vanneryr punkt med 2–0 – också det efter en hörna.

ANNONS
|

Det gav tre blytunga Bois-poäng mot tabelljumbon Gefle.

– Vi vet att Varberg är skarpa på fasta situationer, suckade Gefle-tränaren Poya Asbaghi. Till slut orkade vi inte stå emot.

Bois lyfte sig minst en klass efter en darrig första halvlek, där Gefle var det vassare gänget.

– Det var ett ställningskrig i första halvlek och vi fick inte riktigt tag i Gefle, beskrev Bois-tränaren Jörgen Wålemark. Men det fanns tålamod.

Ett gott snack i paus ändrade på allt.

Bois kom ut som ett helt annat lag, tog direkt hand om initiativet, hade bättre bollbehandling och tryckte tillbaka sina gäster.

ANNONS

– Varberg är riktigt bra i sitt omställningsspel, har vassa killar på kanterna. Och Kalle Söderström är en av seriens bästa när det kommer till snabba kontringar, berömde Asbaghi.

Men det var alltså hörnmål som till sist räddade Bois.

I den 57:e minuten lyrade Oliver Silverholt perfekt från höger hörnflagga. Anton Liljenbäck mötte perfekt med skallen och 1–0 var ett faktum.

Bottenkämpande Gefle hade fått sig ytterligare en smäll och det syntes. Trots att Bois blev klart mer defensivt inriktat lyckades inte gästrikarna etablera någon hotande kvitteringsjakt.

– Fantastiskt skönt med en vinst. Och jag lär väl känna mina medspelare mer och mer, sa Häcken-lånet Gustav Berggren, som spelade från start.

– En bollsäker kille som vi kommer att få stor nytta av, sa Wålemark, som sedan lät Ljungskile-lånet Jakob Olsson kliva in med tjugo minuter kvar.

Han tackade för förtroendet med att, på övertid, slå den hörna som Gabriel Altemark Vanneryr knoppade in till 2–0.

– Ett rejält inhopp, betygsatte Wålemark, förmodligen ganska tillfreds med vad de två lånen visade upp.

Och de båda killarna var också nöjda, inte minst med vinsten. Det var inte långt ifrån att de kom med i målprotokollet också.

ANNONS

Berggren hade två fina chanser, en i vardera halvleken. Och Olsson höll sånär på att pricka in 3–0 i sista övertidminuten.

– Ett skralt avslut, betygsatte han, med ett leende.

Men det viktigaste var förstås att Varberg vann och skaffade sig ett klart mer behagligt avstånd till det negativa kvalstrecket.

– Vi försökte väl att få till ett tryck och jaga en kvittering, men ärligt talat var det väl sisådär, erkände Gefle-tränaren.

Ex-allsvenskarna gjorde en blek insats. Kanske var det mer av artighet som Wålemark uttalade sig på presskonferensen:

– Gefle kommer att knipa många poäng i höst...

ANNONS