Nio raka utan förlust – sviten bruten för Bois

Poängsviten är ett minne blott. Varbergs Bois följde upp nio raka poängmatcher med att förlora mot nykomlingen i Stockholm, trots upphämtat underläge från 0-2.

|

Athletic FC United, tidigare Väsby United, tog inför säsongen klivet upp till Superettan mycket tack vare ägaren Alex Ryssholm som med sitt bussimperium plöjt ner pengar i föreningen sedan han köpt klubben 2012.

Som om det inte vore nog med avsaknad av historia (under fliken Klubbens historia på lagets hemsida står det under uppbyggnad), fans och medlemmar har spelbolag även stoppat spel på Athletic FC Uniteds matcher under säsongen.

Viljelösheten infann sig inte under onsdagskvällen – tvärtom tog hemmalaget ledningen både en och två gånger innan Mats André Kaland kunde reducera minuten innan halvtid.

– Trots underläget tycker jag vi var bra i första halvlek. AFC var effektiva och gjorde väl mål på sina två enda möjligheter, suckade Jörgen Wålemark.

– Andra halvlek var öppen med chanser åt båda håll, vi gjorde mycket som var bra men tyvärr räckte det inte hela vägen.

Inför andra halvlek byttes Ajsel Kujovic in i Varbergs Bois som bytte 4-5-1-uppställningen mot ett offensivare 4-4-2. Bois nummer nio frispelade Nsima Peter det första han gjorde – som blev neddragen precis utanför straffområdet.

– Magiskt, sa Jörgen Wålemark om Elias Anderssons 2-2-frispark som höll högsta klass.

Ändå räckte det inte: en stund därpå fick de närmast sörjande – blott 160 (!) personer på plats – se ett nytt klassmål när Filip Rogic volleysköt 3-2 utanför straffområdeslinjen.

Den tillsynes så starka defensiven hos de grönsvarta lämnade en del att önska. Varberg – som släppt in fyra mål på elva matcher – släppte tre mot tabellelvan. Joakim Wulff hade inte någon av sina större dagar i karriärer och stod för ynka två räddningar.

– Överlag tycker jag vi gör en defensivt sämre kollektiv insats än vad vi gjort tidigare under säsongen. Vi tappar två andrahandsbollar och åker på en omställning, så blir det ibland, sa Bois-målvakten och suckade över förlusten:

– Jättetung förlust, såklart. Hade vi kunnat få in 3-2-målet hade vi åkt härifrån med tre poäng.

Det är inte svårt att förstå att han syftade på Nsima Peters supermöjlighet. Den hitintills mållöse anfallaren lyfte bollen över motståndarmålvakten – men inte inte fick pejl på avslutet och förblev mållös.

I stället kom det där volleyskottet och Varbergs Bois fick åka hem tomhämta.