"Man vill alltid slå Gais"

Tre matcher på sju dagar. Då är det tur att Varberg har en skadefri trupp.  – Men man funderar på sätt att vila spelare som spelat väldigt mycket, säger Jörgen Wålemark.

ANNONS
|

Fotboll:Superettan

För två dagar sedan spelade Varbergs Bois en mållös match borta mot Värnamo. Redan i morgon är det dags för ny match. Hemma i det grönsvarta derbyt.

– Ja det är ett tätt matchande men det är bara roligt, det är det här vi tränar för och vi har en skadefri trupp, säger Bois tränare Jörgen Wålemark.

Så "Gabbe" och Oliver Silverholt är spelklara?

– Alla är spelbara men om det startar får vi se, det gäller att göra lite kloka val, fortsätter Wålemark utan att avslöja för mycket.

Efter Gais på onsdag väntar serieledande Brommapojkarna på söndag för Bois. En intensiv vecka både när det kommer till motstånd och fysisk ansträngning.

ANNONS

– Vi har alltid fullt fokus på nästa match men det är klart att tankarna även går till framtiden. Man tänker på vilka spelare som har spelat mycket tidigare som man skulle kunna plocka ut lite tidigare.

– Men kan aldrig planera till 100 procent eftersom så många saker kan hända, som skador och matchform, berättar Wålermark.

Blir mest rehab

Vad hinner man göra när det är så kort tid mellan matcherna?

– Inte mycket, vi äter frukost tillsammans så vi ser att spelarna får i sig all nödvändig energi de behöver.

– Men på träningarna är det mest taktiska saker, för spelarna som spelade i helgen blir det mest rehab så att det blir av med tröttheten och får suget på fotboll igen.

Han berättar att han är nöjd med försvaret så här långt men att det fortfarande saknas lite i passningsspelet och offensiven.

– Vi har inte förlorat hemma än så länge och går in i den här matchen med starkt självförtroende. Spelar vi på den nivån vi haft sedan matchen mot Öis blir det svårt för Gais.

Försvararen Billy Nordström håller med i Jörgen Wålemarks beskrivning och säger att de skulle haft åtminstone ett par, tre poäng till för att de skulle vara helt nöjda.

ANNONS

– Ska vi hänga med i toppen så måste vi sätta flera av de lägena som vi har missat, säger Billy Nordström, som menar att det finns utrymme för förbättringar även i hans offensiv.

En match Varbergare ser fram emot

– Jag vill komma lite högre upp i banan och bidra med bra passningar och lite goa inlägg. Det har varit mina styrkor tidigare, berättar försvararen som är utlånad från IFK Göteborg säsongen ut.

Som Blåvitare är det lite extra taggning mot Gais?

– Jag har mött Gais många gånger i ungdomsåren och det är matcher man alltid vill vinna men extra tagg? Nej det ska bara bli kul.

– Det är nog en match som Varbergare ser fram emot och vill vinna.

Han trivs bra i Varberg och säger på bred Göteborgska att de är ett gäng underbara gubbar och har ännu inte fått några samtal från Blåvittstaben.

– Nej men det är inga konstigheter, jag har fullt fokus på Varberg och utgår från att jag spelar säsongen ut här och ska se till att det blir en bra säsong.

ANNONS