Upprörd. Ibrahim Koroma minns matchen och menar att målvakten, som också är misstänkt, var bäst på plan i 0–0-mötet mot Sydafrika för sex år sedan.
Upprörd. Ibrahim Koroma minns matchen och menar att målvakten, som också är misstänkt, var bäst på plan i 0–0-mötet mot Sydafrika för sex år sedan.

Koroma: "Jag vet att jag är oskyldig"

Ibrahim Koroma är både chockad och arg över uppgifterna om matchfixning. - Jag kommer kämpa för mina rättigheter, säger Varbergs Bois mittfältare.

ANNONS
|

Under onsdagseftermiddagen träffade Hallands Nyheter misstänkte Sierra Leone-spelaren tillsammans med Varbergs Bois sportchef, Fredrik Mohlin.

Under en halvtimmes pratstund fick mittfältaren ge sin syn på anklagelserna – och det var en argsint spelare vi hade att göra med. 25-åringen är oförstående till uppgifterna om att han har gjort sig skyldig till matchfixning.

- Jag är chockad, säger han. Samtidigt vet jag att jag är oskyldig så jag behöver inte oroa mig.

- Men det är tråkigt för både min karriär, min klubb och min familj att jag är anklagad för det här. Jag har aldrig spelat på sport, vet inte ens hur man gör.

ANNONS

Under onsdagsmorgonen skulle han ha suttit på ett flyg till hemlandet för att spela landskamp. Så blev det inte, efter att han blivit kontaktad av förbundskaptenen Johnny McKinstry kvällen dessförinnan.

- Han skickade ett sms om att det hade dykt upp en sak och att jag skulle bli kontaktad av idrottsministern. När han gjorde det berättade han om att jag var anklagad för matchfixning och allt inom mig bara dog. Sen skrattade jag bara och frågade vem som sa det, säger Ibrahim Koroma som tydligt vädrar sitt missnöje över att vara i medias skottglugg.

- När något sådant händer spelar det ingen roll om man är den starkaste mannen, man blir deppig. Men jag kommer att klara detta, jag ska resa mig och gå till träningen som vanligt. För jag vet att jag är oskyldig, säger Ibrahim Koroma.

Han är öppen för att undersökas och säger att han inte har något att dölja.

- Alla som vill undersöka mig får göra det för jag vet att sanningen kommer fram. Jag har aldrig varit en matchfixare och kommer aldrig att vara det. Det är jag redo att bevisa för Fifa och Interpol eller vem som helst. Hur kan en matchfixning ha skett i en match som slutar 0-0? frågar han sig och förklarar att målvakten, som också är misstänkt, var bäst på plan.

ANNONS

- Om det inte vore för honom hade vi fått stryk med tre-fyra mål. Han fick till och med pris som matchens bästa spelare. Jag har pratat med honom i dag och han är också chockad.

Ibrahim Koroma, som under den misstänkta matchen tillhörde klubblaget FC Kallon, förklarar att han kommer kämpa för sina rättigheter.

- Jag har tagit kontakt med en advokat och vill rentvå mitt namn. Det här är inte bra för min karriär, det är smärtfullt. Jag har kämpat hårt för att komma hit jag är i dag och det här förstör för både mig och Varbergs Bois.

Vad vill du säga till alla supportrar i klubben?

- Att jag är oskyldig! Jag har alltid varit stolt att få vara en del av landslaget och representera mitt land, vilket jag har gjort hela vägen från pojklandslag.

Efter anklagelserna riktar han nu i stället stark kritik mot Sierra Leone och dess landslagsledning.

- De säger att Fifa har meddelat dem, men om det var Fifa skulle de ha kontaktat Svenska Fotbollförbundet och Varbergs Bois för att stoppa mig från att spela.

Om det visar sig att du är oskyldig, kommer du då att fortsätta spela i landslaget?

- Jag har blivit sviken så jag tror inte jag har kvar passionen som krävs, säger Ibrahim Koroma.

ANNONS
ANNONS