Två möten med allsvenska gäng. Och båda gångerna har Varbergs Bois utmanat in i det sista.

|

Fotboll: Svenska cupen

Hammarby-Varbergs Bois 3-3 (2-2)

Efter 1–2 mot Östersund (med torsk på övertid) tappade Bois även två poäng mot Hammarby (kvittering i den 94:e minuten).

– Lite surt är det allt, sa Bois yttermittfältare Kalle Söderström, som svarade för ett riktigt klassmål.

Bois chockade med 0–1 efter bara fyra minuter, när Gabriel Altemark Vanneryr styrde in Thomas Boakyes skottförsök.

Några minuter senare var det dags för cirkus Söderström. I en omställning drev han bollen på högerkanten, tunnlade Kennedy Bakirciouglu och chippade bollen över Hammarbys målvakt och in i krysset.

– Det kändes som om han stod långt ut så jag chansade, sa Kalle efteråt.

Resultatet blev läckert och Hammarby var skakat. Men reduceringen kom snabbt och innan halvleken var över, så hade Bajen kvitterat.

Bara för hemmalaget att fixa segern efter paus?

Inte alls. Det var Bois som var bättre i större delen av andra halvlek och Kalle Söderströms 2–3-nick, med tjugo minuter kvar, var inte alls orättvis.

Å andra sidan var Hammarbys slutoffensiv massiv. Då fick Bois-målvakten Joakim Wulff verkligen träda i aktion.

Då hade han plåstrats om rejält efter en sammanstötning med Pa Dibba.

– Jag fick en av hand dubbar i pannan, berättade Wulff. Men det var aldrig någon fara för att jag inte skulle kunna fortsätta.

Och som han gjorde det! Wulff radade upp ett par högklassiga räddningar. Men till slut tvingades han kapitulera, när Pa Dibba skarvade in 3–3, fyra minuter in på övertiden.

– Vi har visat oss kunna hålla jämna steg med två allsvenska lag i cupen, det tar vi med oss, sa Bois-tränaren Jörgen Wålemark.

– När vi har kompletterat vår trupp, ska det här kunna bli riktigt bra.

Fakta: Matchen i korthet

Hammarby-Varberg 3-3 (2-2)

Mål: 0-1 (4) Gabriel Altemark Vanneryr, 0-2 (10) Karl Söderström, 1-2 (12) Birkir Mar Saevarsson, 2-2 (26) Jiloan Hamad, 2-3 (70) Kalle Söderström, 3-3 (94) Pa Dibba.

Varningar, Hammarby: Jiloan Hamad. Bois: Thomas Boakye.

Domare: Mohamed Al-Hakim, Västerås.

Så startade Bois: Joakim Wulff – Eric Nilsson, Pär Asp, Anton Liljenbäck, Billy Nordström – Peter Nyström - Thomas Boakye (63), Joakim Lindner, Elias Andersson (90), Karl Söderström (79) - Gabriel Altemark Vanneryr.

Avbytare: Christoffer Arvidsson (79), Isac Johansson, Oliver Stanisic (90), Joel Palmquist (63).