Miss. Joakim Wulff kommer inte ut tillräckligt bra och kan inte boxa bort hörnan som leter sig in i mål via Simon Silverholt i HBK.
Miss. Joakim Wulff kommer inte ut tillräckligt bra och kan inte boxa bort hörnan som leter sig in i mål via Simon Silverholt i HBK.

Hörnmål sänkte Bois i derbyt

Varbergs Bois hade precis börjat koppla greppet om derbyt. Då slog Halmstads BK till med en matchvinnande hörna.… - Jag blev bortscreenad, det var frispark, sa Boismålvakten Joakim Wulff.

ANNONS
|

Det var i den 61:a minuten som gästande HBK ordnade fram en hörna. Junes Barny slog in bollen där det samlats en klunga framför Joakim Wulff i målet.

- Deras anfallare, tror det är Fredrik Olsson, screenar bort mig där och jag får bara ut en hand på bollen. Jag uppfattar det som en klar frispark, sa Boismålvakten.

Bollen for förbi Wulff och studsade på Simon Silverholt som ovetandes styrde (med armen?) in bollen i ett övergivet mål.

Krönika: Såg vi samma match?

Målet kom ytterst olägligt för Bois då man precis avverkat en intensiv period i jakt på ledningsmålet.

ANNONS

Bland annat hade Peter Nyström matchens stora chans, minut 51, när han plötsligt fick fritt fram att raka in bollen efter en hörna.

- Jag tror den tar på en spelare, men det är ju en sådan chans som man ska sätta. Tyvärr är jag ingen skyttekung, sa Nyström som flyttat ner som mittback.

Bara tre minuter senare fick Kalle Söderström ett fint läge men hans skott flög högt över. Och kvällens skottvilligaste aktör, Thomas Boakye, vräkte iväg en projektil över Stojan Lukic mål i den 56:e minuten.

Där och då var det Bois för hela slanten.

Annat var det i första halvlek som var ett riktigt sömnpiller. Derbyt bestod i kamp, misslyckade framspelningar och ytterst få målchanser.

I alla fall tycktes delar av publiken och pressläktaren dela den åsikten.

Men inte Jörgen Wålemark som hyllade sitt lags insats, trots förlusten.

- Jag är otroligt nöjd med vår prestation i 60 minuter. Vi är aggressiva försvarsmässigt, drev matchen i högt tempo och skapade halvchanser, sa han.

- Det var en rejäl höjning och den här nivån vi ska ligga på.

Han hade petat lagets främsta målskytt, Thomas Drage, för att spela med en ensam Hosam Aiesh på topp.

- Tanken var att vi skulle komma runt på kanterna och det tycker jag vi gjorde bra. Farten med Kalle (Söderström) och (Thomas) Boakye skulle ge dem problem, sa han.

ANNONS

Bois kom visserligen till 14 avslut mot mål, men bara tre av dem gick på mål.

- Där finns lite att jobba på, summerade Wålemark om pricksäkerheten.

Efter HBK:s ledningsmål gick Bois ner sig och trots flera byten fick laget aldrig till något tryck.

- Det är en jättebesvikelse så klart, sa Wulff. Jag tycker vi är det bättre laget.

I och med förlusten får Bois snegla allt mer mot botten än att blicka upp mot toppen.

- Det är ändå 23 matcher kvar att spela, vi är inte oroliga än, sa Wulff.

ANNONS