Ett överraskande sms avgjorde

Han har mest spelat back de senaste åren. Men i Oliver Silverholt har Varbergs Bois hittat sin centrale mittfältare

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

– När jag fick ett sms från Torbjörn Arvidsson blev jag glad, säger Oliver.

Torbjörn Arvidsson är assisterande tränare i Varbergs Bois och har haft Oliver Silverholt i Halmstads BK.

– Ska sanningen fram så hade jag inte tänkt på Varbergs Bois. Jag ville bli utlånad och hade lite kontakter med andra klubbar i Allsvenskan och Superettan, men det här kändes allra bäst.

För någon vecka sedan träffades parterna i Varberg.

– Vi kände bra till honom. Han är en talangfull spelare med bra teknik, men inte fått den speltid har behöver. Det kändes helt rätt när vi träffades, säger tränaren Jörgen Wålemark.

ANNONS

Även Oliver Silverholt fick ut mycket av mötet.

– Att jag är tänkt som central mittfältare vägde tungt för mig och avgjorde mycket. När jag talade med Jörgen och Tobbe kändes allt bra.

När Sebastian Crona försvann har Varbergs Bois sökt efter en ersättare.

Jörgen Wålemark:

– Oliver är användbar på flera positioner, som ytterback, som yttermittfältare, men inledningsvis blir det centralt vi placerar honom. Med Elias Andersson får vi två bollskickliga spelare och vi har länge letat efter den typen av spelare.

Men de senaste åren har Oliver främst spelat ytterback.

– Jag började i Halmstads BK som central mittfältare och det var väl meningen att jag skulle fortsätta där. Men när Christian Järdler fick problem med huvudvärk och fick lägga av satte "Tobbe" och Jens Gustafsson mig som vänsterback. Då var jag ung och det spelade ingen roll var jag spelade, bara jag fick spela. Sedan är det ju lite lättare att slå sig in i laget som ytterback.

Men nu ska han konkurrera centralt.

– Jag har kommit fram till att jag inte är ytterback i grunden. Det blir lite att börja om och jag ser positivt på det. Men jag har gjort en del inhopp på mitten i Hammarby.

ANNONS

Hur var tiden i Hammarby?

– Fantastiskt bra och lärorikt. Att komma till en storstad och en storklubb med den pressen ger mycket. Det är stor skillnad mot Halmstads BK. I Hammarby är fotboll religion.

Det blev sammanlagt 10 matcher från start 2015 och en match 2016, ett år som kantades av skador.

Han satt på bänken i 3–3-matchen i helgen.

Ville du hoppa in mot dina kommande lagkamrater?

– Man vill alltid spela. Jag visste ju att något var på gång med Varberg. Men nu blev det inte så. Jag ser fram emot att få spela 30 matcher och hjälpa Varberg till en bättre placering än förra året.

Han bor just nu i gamla hemmet i Halmstad.

– Men jag ska hitta en lägenhet i Varberg och vill bo där.

ANNONS