Dråpslag för Varberg

Två spelare stannar hemma när Varbergs Bois är på träningsläger i Spanien. Värst är det för lagkaptenen Erik Lund vars korsband är av igen. – Det kom som en chock. Det var jobbigt att höra det, säger Ajsel Kujovic.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Ett par träningar innan avresan till Benicassìm skadade sig Erik Lund. Bois lagkapten fick sedan, efter en magnetröntgen, ett dystert besked - att korsbandet i knäet är av.

"Bättre jag är hemma", sa Lund då till tränaren Jörgen Wålemark.

– Fruktansvärt tråkigt, inte minst för Erik själv, säger Bois sportchef och tränare.

I en intervju med Bohuslänningen så sent som 17 januari sa den Ljungskile SK-fostrade backen så här om vägen tillbaka efter sin knäskada mot Örgryte i sjätte omgången:

– Peppar, peppar så känns det bra. Jag har gnetat på bra i sju månader och gjort mina pass i gymmet, nu får jag belöningen för det. De vill se att jag blir frisk och det finns inget som tyder på något annat.

ANNONS

Men nu har Erik Lund alltså åkt på ett rejält bakslag.

– Det är väl fjärde gången nu. Jag har inte pratat med honom. Jag vet hur det själv. Första tiden vill man bara gömma sig och vara för sig själv. Det är tråkigt för hela laget, säger

"Blev överraskad när jag fick höra det"

Ajsel Kujovic, som dagligen har kört rehabilitering bredvid Erik Lund.

Ajsel fortsätter:

– Jag såg inte själva situationen när det hände, men jag uppfattade det inte som något farligt, så jag blev överraskad när jag fick höra det.

Även Ajsel Kujovic stannar hemma från träningslägret. Han skadade sig på sista träningen innan avfärd.

– En svullnad i knäet. Inget allvarligt, utan mer en säkerhetsåtgärd. De tyckte jag skulle vila två, tre dagar och de är nere där sex dagar. Då är det bättre jag kör rehab här hemma i stället.

Följer du planen?

– Ibland går man två steg framåt och ett bakåt, ibland ett framåt och två bakåt. Man får ta en vecka i taget. Jag har tränat för fullt och varit med i spelmomenten. Bois tycker ändå att jag ska vara försiktig och inte riskera något genom att spela matcher än.

Så här säger Jörgen Wålemark om vistelsen i Spanien.

ANNONS

– Träningslägret har börjat bra. Bra hotell, fina planer, solen skiner och det är 20 grader varmt.

Orten heter Benicassim, en timme norr om Valencia och två timmar söder om Barcelona.

Om de senaste värvningarna, lånen från Kalmar FF, Sebastian Starke Hedlund och Lumala Abdu, säger han:

– Gött att vi blev klara med killarna från Kalmar och att de kunde hänga med.

HN har sökt Erik Lund för en kommentar.

ANNONS