Bois fick sin vänsterback

Varbergs Bois har hittat sin drömvärvning på vänsterbacken. – Han kommer vara riktigt bra i Superettan, säger Jörgen Wålemark.

ANNONS
|

Redan i början av december anmälde Bois sitt intresse för IFK Göteborgs talang Billy Nordström.

Sedan dess har det varit en lång väntan innan kontraktet skrevs på under måndagen.

– En rolig dag! Att det löste sig med Billy till slut, det har varit ett gediget jobb, erkänner Bois tränare Jörgen Wålemark.

Billy Nordström har skrivit på ett tvåårskontrakt med option på ytterligare en säsong med IFK Göteborg. Men under 2017 lånas han ut till Varbergs Bois.

– Det är en viktig pusselbit som är klar. Vi ville ha en riktigt bra vänsterback efter att Ivan Näsberg lämnade.

ANNONS

– Han (Billy) kommer vara riktigt bra i Superettan. Det är stenhård konkurrens i Göteborg, han är en ung spelare som vill få fulla matcher. Det är perfekt för oss också, menar Wålemark.

Redan på tisdagen ansluter 21-årige Nordström till Varberg för att träna med laget.

– En fantastisk lösning för IFK, Varberg och mig själv. Jag får chansen att få mycket speltid kommande säsong. Jag har pratat med Wålemark och fick en väldigt bra känsla, säger Billy Nordström.

Han stod för totalt åtta matcher i allsvenskan den gångna säsongen, varav fem från start. En modern ytterback som beskriver sig själv så här:

– Jag är en omskolad mittfältare som är en bra passningsspelare med en bra vänsterfot. Förhoppningsvis kan jag komma runt på kanten och hitta offensiva lösningar.

Jörgen Wålemark menar att du tar hand om många fasta situationer, stämmer det?

– Jag har väl dragit in några frisparkar under ungdomsåren. Om Jörgen vill att jag tar hand om fasta gör jag gärna det, säger han.

Han känner inte till så värst mycket om sin nya klubb. Bara att Bois slutat femma två år i rad i Superettan.

– Sedan spelade jag i IFK Göteborgs U19-lag när Erik Lund tillhörde A-laget, säger han.

ANNONS

Med Nordströms entré har nu Wålemark 17 spelare tillgängliga till kommande säsong. Med andra ord ska ytterligare en rad nyförvärv in.

– Jag tycker att vi ligger längre fram än tidigare år. Det gäller att ha lite is i magen, all fokus ligger på kvalitén, säger Wålemark.

Hur går det med Kalle Söderström?

– Jag ska ha möte med honom nästa vecka. Jag tror absolut att han blir kvar, säger han.

En som kopplas ihop med Bois är Syrianskas Stefan Ilic. Spelaren medger till Länstidningen att Varberg hört sig för.

Men Wålemark duckar när Ilic nämns.

– Det har jag egentligen inga kommentarer till. Vi har koll på de spelarna som varit bra i Superettan under året och vi pratar med många spelare, säger han.

ANNONS