Kreshnik Kameraj ska testa med superettan-laget Varbergs Bois.
Kreshnik Kameraj ska testa med superettan-laget Varbergs Bois.

Bois bjuder in Kameraj till provspel

Kreshnik Kamerajs succésäsong har gett eko ända till grannklubben i superettan. – Jag ska köra fysträning med Gif i januari, men sedan ska jag provträna med ett annat lag och det är Varbergs Bois, säger Varbergs Gifs skyttekung.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Fotbollen har uppehåll men det hindrar inte Kreshnik Kameraj från att hålla sig i form. Det ryktas om minst en mil om dagen.

– Det är bra att löpträna så man är beredd. Jag räknar inte, jag bara kör tills jag känner mig nöjd, säger Kreshnik Kameraj.

Det kan vara lämpligt för talangen att hålla sig i trim då större uppgifter väntar runt hörnet.

– Bois har sagt att jag är välkommen att träna med dem under januari och februari, men det kan bli tufft med jobbet, då de brukar träna halv elva, säger Kameraj som jobbar på Ringhals.

ANNONS

Det var i nu i december som han blev kontaktad.

– Det är väl kul att träna med lag högre upp, känna på det och testa om man håller. Men jag har varit i Bois innan, säger Kameraj och syftar på när han för två år plockades upp från Bois u-lag.

Kreshnik siktar på att vara i form tills det är dags.

– Skillnaden är stor, det säger sig självt om man jämför division 3 och superettan. Det är snabbare tempo och mer fysiskt, säger han.

Vad skulle du göra om Bois hostar upp ett kontraktsförslag?

– Jag vet inte. Det beror på vad det är för kontrakt, och om det går att lös med jobbet. Jag får ta det då, om det blir aktuellt.

Samtidigt betonar den unge forwarden:

– Gif är klart med i bilden. Detta är bara provträning, sedan får vi se.

Har andra klubbar visat intresse också?

– Inte direkt så, säger Kameraj.

Bois tränare och sportchef Jörgen Wålemark befinner sig fortfarande på Kuba-semester.

Därför kollar vi med assisterande tränaren Torbjörn Arvidsson om Kameraj.

– Jag har namnet på honom, och vet att han kommer vara välkommen när vi kör igång i januari. Mer än den informationen har jag inte fått.

ANNONS

Han gjorde 20 mål i serien i år...

– Mål är en grundförutsättning i fotboll. Det är ju intressant med spelare som gör mål sen är det fler moment man ska klara av på en fotbollsplan. Det visade sig inte minst den här säsongen vi var med om. Tillför en spelare på den positionen så hjälper det laget mycket, säger Torbjörn Arvidsson.

Just nu består Bois anfallsbesättning av en trio:

– Vi har Joel (Palmqvist), Ajsel (Kujovic) och "Gabbe" (Altemark Vanneryr), men det är klart att vi inte skulle tacka nej till chansen att få en jättebra forward till en liten peng. Han (Kreshnik Kameraj) kommer vara inbjuden, samtidigt är det inte den positionen vi skriker mest efter.

Arvidsson berättar att fler provspelare kommer dyka upp i januari, men vilka är inte klart än.

ANNONS