Backen lämnar Varberg

Blåvitt utnyttjar möjligheten att plocka tillbaka den talangfulle vänsterbacken

ANNONS
|

Fotboll:Superettan

Billy Nordström lämnar Varbergs Bois, som han är utlånad till, och återvänder till IFK Göteborg. 22-åringen lämnar klubben direkt. – Det känns väldigt bra och oerhört inspirerande att komma tillbaka, säger Billy Nordström.

I januari 2017 förlängde Nordström sitt kontrakt i IFK Göteborg med två år plus option på ytterligare ett år. Samtidigt blev det klart att han lånades ut till Varbergs Bois över säsongen 2017. Men nu står det alltså klart att han återvänder till Göteborg.

– Vi har haft en dialog med Blåvitt under hela våren och vetat att den här möjligheten har funnits. När nu Scott Jamieson lämnat Blåvitt har de tänkt att Billy är med och konkurrerar om en startplats och de kände att det var läge att utnyttja möjligheten att ta tillbaka honom, säger Varbergs tränare Jörgen Wålemark.

ANNONS

Visst hade vi velat behålla honom, en startspelare vill man inte bli av med men det är de villkoren vi har att rätta oss efter, fortsätter Wålemark.

Billy själv är taggad.

– Det känns stort, det bara spritter i benen, säger Billy Nordström.

Vänsterbacken har varit given i startelvan och spelat 13 matcher, samtliga från start, för Varberg i superettan. Nu väntar istället allsvenskt spel med IFK Göteborg i höst, vilket Göteborgs sportchef vad glad över.

– Vi tappar en spelare med en bra vänsterfot som är ett hot offensivt. Det är snabba beslut nu när sommarfönstret är öppet så nu är mitt jobb att så fort som möjligt ersätta honom

Uppdatering med provspelare

Billy lämnar Varberg med omedelbar verkan och kommer inte att finnas tillgänglig om elva dagar när Varberg möter Gefle i Superettans omstart.

– Visst finns det alternativ i truppen som Eric Nilsson, Oliver Silverholt och till viss del även Thomas Boakye men vi behöver fylla på så att vi får en konkurrenssituation och kan hålla en hög nivå hela hösten. Vi kollar marknaden och försöker hitta en bra spelare, säger Wålemark.

Min målsättning är att få gå in och spela mycket och verkligen bevisa på träningarna att jag vill det här, säger Billy Nordström.

ANNONS

Han spelade totalt 13 matcher för Varbergs BoIS under vårsäsongen.

– Jag tar med mig mycket från Varberg, som bland annat matchrutiner. Sen så tycker jag att jag har utvecklat mitt spelsätt till mer seniornivå. Dessutom har jag fått många nya vänner.

– Jag vet skillnaden på spel i Varberg jämfört med IFK. Enligt mig är IFK ett riktigt topplag, och jag tror inte att det kommer ta allt för lång tid för mig att komma tillbaka.

Hur ser uppdatering med Isak Skook och Kamal Mustafa?

Mustafa kör på veckan ut, han har sett pigg och alert ut, där kommer vi ta en diskussion i slutet av veckan. Isak har kört med oss sedan i torsdags - vi hoppas att han snart är klar, där återstår det bara detaljer.

ANNONS