Tomten firade storsegern

Visst lackar det mot jul och då dyker tomten upp lite varstans. På fredagskvällen var han så här glad!

ANNONS
|

Bandy: Allsvenskan södra

Frillesås vinst blev dyrköpt. Efter bara elva minuter tvingades Fredrik Brandin hjälpas av isen. – Det är nog en kraftig lårkaka, sa FBK:s skyttekung efter 11-0 mot Blåsut.

Det blev till slut storseger för Frillesås BK, men kvällen var långt ifrån odramatisk. Till att börja med blev matchen försenad en kvart då motståndaren Blåsuts buss hamnade i en trafikolycka söder om Göteborg.

När Daniel Labe till slut blåste igång så dröjde det knappt elva minuter innan det small på Sjöaremossen. På öppen yta satte Blåsuts Kalle Berner in en ful tackling och både han och Fredrik Brandin åkte på en rejäl lufttur.

ANNONS

– Han sätter ut röven när jag ska gå på insidan och träffar både lår och ben. Jag flyger ju över honom. Konstigt att domaren inte ens blåste frislag, sa Fredrik Brandin med ryggen mot omklädningsrumsgolvet och högerbenet i högläge.

Brandin, som nätat åtta gånger på sex fajter, menade att det kan ha varit ett ”beställningsjobb”.

– Det känns ju lite så. Jag har ju gjorde de flesta målen, så ska de ta bort någon så är det mig. Det ska inte få hända, det var en väldigt ful tackling, sa Brandin som hoppas kunna spela mot Motala på söndag.

Inifrån FBK:s omklädningsrum kunde han höra publiken jubla utanför då David ”Bus” Emretsson drygade ut Frillesås ledning till 3-0 bara sekunder in på andra halvlek.

Av bara farten ökade Calle Johansson på ledningen innan Andreas Ahlstrand gjorde 5-0 på hörna. Där punkterades matchen.

Frillesås hade annars svårt med Vänersborgslaget i första halvlek. Blåsut backade hem. Det blev mest spel på mitten innan Mattias Johansson kunde spräcka Anton Johanssons nolla på hörna. Därefter dunkade Adrian Emretsson in 2-0 på ett mäktigt frislag.

– Jag får bra träff, men vet inte själv var den går in men tror det är i bortre krysset, sa Adrian som också gjorde 7-0 när Frillesås spelade lika taktfast som musiken i pausvilan (Lasse Stefanz). – Vi kommer göra plats för 400 bilar ute på åkrarna.

ANNONS
ANNONS