Niclas Wiklander gjorde matchens första mål, men FBK tappade 5-2-ledning till 5-5 i andra halvlek.

Svidande avslutning för Frillesås

Frillesås gick mot sin tredje raka seger. Men i sjätte övertidsminuten (!) prickade Jönköpings Tobias Andersson in kvitteringen. Snacka om ridå - på skräckarenan. – Tråkigt att det blir som det blir. Vi känner ju att vi har matchen, sa Niclas Wiklander.

|

Bandy: Allsvenskan södra

Jönköping-Frillesås 5-5 (2-4)

FBK är fortfarande obesegrat efter fyra omgångar. Men det var stor besvikelse i laget efter säsongen andra kryss. Frillesås ledde ju med hela 5-2 i början av andra halvlek!

– Vi kan inte riktigt spela vårt spel när isen blir sträv och de slår mycket lyror, sa Niclas.

Och Jönköping gav sig inte på långa vägar. Christian Axelsson i FBK:s mål tvingades se tre bollar leta förbi sig. Det allra sista kom under en övertid som aldrig ville ta slut.

– Det var väl mycket skador och sådant, så det var nog befogat, tyckte Wiklander.

Men kort efter 5-5 kvitteringen blåste domaren Adam Jokinen av.

För tillfället kan man inte glädjas. Det känns ju som en tappad poäng och det är lite väl lätta mål vi släpper till, sa Niclas som gav FBK -ledningen i matchen.

– De är ju tuffa att möta hemma. Det är elva man på rätt sida, så det var viktigt att få hål på dem.

Frillesås var annars på vippen att smula sönder den svarta svit man haft på Råslätts IP. Man får nämligen gå tillbaka till december 2011 innan man hittar Frillesås senaste poäng (6-6) på arenan.

–Ja, jag fick faktiskt en flashback till den matchen du nämner. Den satt i bakhuvudet, sa Wiklander.

Frillesås är trea i tabellen, men vill nog ändå glömma den tunga tisdagen i Småland.

– För tillfället svider det. Vi leder ju och deras kvittering är ju det sista som händer.

Fakta: Allsvenskan

Frillesås BK:s målskyttar: Niclas Wiklander, Victor Wareborn, Fredrik Brandin, Fredrik Johansson, Mattias Johansson.