Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/3
ANNONS ▼

Så blir avtalet för Sjöaremossen

Varbergs och Kungsbacka kommun överens om isbanan. Men Frillesås ordförande rasar mot politikerns utspel.

Efter många turer är det nu klart hur driften av Sjöaremossen kommer att se ut. Varbergs och Kungsbacka kommun har länge fört samtal och kan nu presentera ett nytt avtal.

Det sträcker sig sju år framåt i tiden med en möjlighet att förlänga avtalet med tre år i taget. Det kan vid varje avtalsperiods avslut omförhandlas. Det är ett justerat förslag jämfört med nämndens möte i mars. Då var förslaget att avtalet skulle sträcka sig tio år.
Det är också klart att Frillesås Bandyklubbs hyreskostnader av Sjöaremossen i princip blir den samma som tidigare.
– Jag är lättad och glad. Det är så betydande, vi är ju en liten förening. Hela den här härvan har tagit energi, kraft och fokus. Det har varit pressande att inte veta om vi kan leva kvar som klubb, säger Frillesås BK:s ordförande Lars-Johan Svanström.

Under perioden där framtiden för Frillesås varit hotad har Svanström och klubben fått stor uppbackning.
– Det har varit ett sådant gensvar och hjälp. Från politiker till allmänhet som stått på vår sida, säger han.

Peter Söderberg (M), ordförande i nämnden för Fritid och Folkhälsa i Kungsbacka, dundrade i januari ut att Kungsbacka kommun inte ville ingå något avtal om Sjöaremossen.
"Sjöaremossen är inte tillgänglig för många människor, den ligger ju långt in i busken. Jag har själv varit där och jag vet hur besvärligt det är att ta sig dit", sa han då och fortsatte:
"Man har att förhålla sig till en ekonomi. Ska vi betala 1,5 miljon till Frillesås? Det är inte hållbart, vi har inte råd".
Han tyckte i stället att Frillesås och Sunvära bandy kunde slå sig samman.

I ett pressmeddelande under torsdagen är det andra tongångar från Peter Söderberg.
– Detta innehär nu att Frillesåsborna och de idrottsföreningar som tränar på Sjöaremossen kan andas ut. Vi har alltid haft Frillesås och idrotten i vårt hjärta hela tiden medan andra har haft en vilja att sätta en agenda som inte har funnits, att Sjöaremossen skulle avvecklas, säger han.

När Lars-Johan Svanström får höra Peter Söderbergs senaste utspel blir han upprörd.
– Det är sådant bullshit! Man kan ju se hans uttalanden där han ville att vi skulle gå ihop med Sunvära. Han häver ju ur sig en massa grejer och sedan får han backa. Det kan han inte komma ifrån, säger Lars-Johan Svanström och fortsätter:

– Andra moderater gick till och med ut och sa att de skämdes när de hörde hans uttalanden. Han var ju ute efter att sänka en bandyklubb som funnits sedan 1960, säger han.

Men nu lever allsvenska Frillesås BK vidare med Sjöaremossen som spelplan.

MEST LÄST