Press på hemvändaren

Frillesås rankas som en av favoriterna. – En sporre för oss, säger spelande tränaren Mattias Johansson.

ANNONS
|

Bandy: Allsvenskan

På onsdagskvällen skrinnade Frillesås ut på Sjöaremossens is för första gången den här säsongen. För lagets nye tränare Mattias Johansson var det en mäktig stund.

– Det är nio år sedan jag lämnade föreningen och jag har inte haft möjlighet att åka här sedan dess. Det var väldigt speciellt, säger han.

Det slog ner som en mindre bomb när Mattias presenterades som ny spelande tränare för Frillesås BK. 25-åringen spelade ju så sent som i våras SM-final med Villa-Lidköping och hade anbud från fem elitserieklubbar.

Men Mattias och brorsan Fredrik valde moderföreningen Frillesås. Nu är snart försäsongen över och det har varit en lärorik period erkänner Mattias.

ANNONS

– Jag kom in med en jäkla energi och ville otroligt mycket, nästan för mycket. Det speglade av sig i början med superbra insatser varvat med djupa dalar, säger Mattias.

Var omställningen stor med tanke på att du vände hem från elitseriespel?

– Det är självklart en stor skillnad. Men den är mindre än jag trodde. Jag är positivt överraskad av det laget vi kan ställa på isen.

– Sedan har man en liten annan syn på det nu när man varit ute och sett en del. Men man blir väldigt glad att den positiva känsla som fanns då finns kvar.

Du kommer in som en ung tränare, hur har det varit?

– Det är speciellt. Till att börja med handlar det om att bevisa att man är värd att lyssna på. Men det känns som jag kommit in i det bra. Svårigheten har väl varit att vara både tränare och spelare, men jag har en bra stab runt mig, säger han.

Han har valt att matcha laget hårt med många träningsmatcher under försäsongen. I genrepet mot seriefavoriten Kungälv fick Mattias det beskedet han önskade.

– Vi spelade 4–4 och det var ett kvitto på att vi är på rätt väg.

ANNONS

Enligt Svenska spel är Frillesås tredjerankat i årets allsvenska södra. Bara Kungälv och Motala har lägre vinnarodds.

– Det är definitivt ett starkare Frillesås i år, det vågar jag säga. Samtidigt är serien väldigt mycket bättre än förra året. Men vi har som mål att placera oss högre upp än förra året, mellan 1-4 brukar vi säga.

Och det är ett nytt Frillesås som publiken får se i år. Inte bara nytt tränarteam, många nya spelare utan även en annan taktik.

– Vi har fått in fler fartspelare som gillar att spela längs isen. Det blir ett mer passningsorienterat spel, säger Mattias Johansson.

På söndag väntar Nässjö på bortais i premiären.

– Jag är kanske naiv men vi har relativt bra koll på Nässjö. Vi åker dit för att ta två poäng, säger Johansson självsäkert.

ANNONS