Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Fortsatt oklart kring Sjöaremossen

  Kungsbacka kommun är inte överens om avtalstiden när det gäller Sjöaremossen.

  På torsdagen behandlade nämnden för Fritid & Folkhälsa i Kungsbacka kommun frågan om Sjöaremossen. Frillesås och Sunväras hemmais har varit omdiskuterat en längre tid.
  Kungsbacka kommun gick från inställningen att fasa ut driften av isbanan till att nyligen svänga och föreslå ett nytt tioårsavtal.

  Nämnden är överens om det nya förslaget förutom en viktig punkt. Det handlar just om längden på avtalet. Liberalerna, Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet röstade för ett tioårsavtal. Men fick mothugg av övriga partier.
  – Nämnden hade en konstruktiv diskussion idag och gillade grunderna i förslaget men det fanns synpunkter kring avtalstiden och möjligheten att omförhandla villkoren. Jag kommer så snart som möjligt att ta en ny kontakt med Varbergs kommun säger Linus Kron, förvaltningschef Kultur & Fritid i ett pressmeddelande.

  Det innebär att Kungsbacka kommun återupptar diskussionerna med Varbergs kommun för att komma överens om ett förslag till avtal.
  – Vår målsättning är att nämnden för Fritid & Folkhälsa ska ha ett nytt beslutsförslag att ta ställning till på nämndmötet i april, säger Linus Kron.

  Mötet hålls den 20 april.