Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Morrar till. Lars-Johan Svanström går så långt att han kallar Peter Söderberg för Sveriges svar på Donald Trump. Arkivbild:Mattias Nilsson
Morrar till. Lars-Johan Svanström går så långt att han kallar Peter Söderberg för Sveriges svar på Donald Trump. Arkivbild:Mattias Nilsson

"En knytnäve rakt i ansiktet"

Kungsbacka-politikern Peter Söderberg har inte gjort sig populär i bandyklubbarna vid Sjöaremossen.

Bandy
– Han slår oss med en knytnäve rakt i ansiktet och är aggressiv mot sporten, säger Lars-Johan Svanström, ordförande i Frillesås BK.
I onsdagens Hallands Nyheter berättade vi om striden mellan Varberg och Kungsbacka kommuner gällande driften av Sjöaremossen. Moderaten Peter Söderberg, ordförande i fritid- och folkhälsa, vill inte förlänga avtalet utan hellre låta Varberg betala hela kakan.
Lars-Johan Svanström reagerar starkt både på Söderbergs kommentarer - och inställning.
– Nyss har vi förfasat oss över det amerikanska valet men han är Sveriges svar på Donald Trump. Söderberg lever i en helt annan värld, säger Lars-Johan Svanström.
Kontakten med Peter Söderbergs företrädare var en helt annan kopp med te, enligt Svanström.

– Kjell-Åke (Andersson) var mycket för att skaffa konstgräsplaner till Kungsbacka, men han var ändå mån om breddidrotten och att vi är en anrik förening som funnits ända sen 1960 och på olika sätt marknadsfört Kungsbacka. Sedan kommer en som Söderberg, som är fel man på fel plats. Att det kan svänga så tvärt, suckar Lars-Johan.
I artikeln nämner Söderberg summan 1,5 miljoner kronor som går till 23 elitspelare i FBK.
Det får Svanström att morra till:
– 1,2 miljoner betalade de för 2016 inte 1,5. Men då glömde han också allmänhetens åkning plus att 1500 elever från Kungsbackas skolor var inbokade under februari. Den tomten försöker svartmåla upp en sanning som inte stämmer så att folk ska tro att det är horribelt!
Att Sjöaremossen skulle ligga avsides, "ute i busken" är också en kommentar från Peter Söderberg som Lars-Johan ställer sig frågande till.

– I Sundsvall kan de få pendla för att gå på bio. Så att åka från Kungsbacka, Fjärås, Frillesås eller Åsa är inga astronomiska avstånd. En söndag på vinterhalvåret kan det ju vara 500-600 som åker skridskor på Sjöaremossen. Och det är väl bättre att två kommuner kan dela på potten, men med sin "piss i motvind"-inställning tar han hela tiden det som en nackdelsgrej.
Lars-Johan fortsätter:
– Det kommer så många grodor från hans mun. Jag vet att Stättareds gård ville han lägga ner, men där fick han lägga sig när han såg statistiken och hur mycket frilufslivet med kanot och fiske betyder. Allt behöver inte hända i Kungsbacka centralort.
Hur ser du på kommentaren att slå ihop Frillesås BK med Sunvära SK?
– Jag får inte ihop den ekvationen. Vi måste ju fortfarande betala skattepengar till Kungsbacka, så hans plånbok växer ju. 
Där har även Göran Karlsson, ordförande i Sunvära SK, synpunkter:
– Det finns inte på kartan. I så fall vore det på initiativ från klubbarna och medlemmarna, men den frågan har aldrig varit på tapeten, och framför allt, det är inte han som ska avgöra det. För mig är det mycket märkligt.
– Jag har jobbat politiskt i 40 år, och att en företrädare i ett politiskt parti, med en roll som ordförande i en nämnd som ska se till att utveckla idrottsrörelsen i Kungsbacka, uttalar sig på det viset känns oerhört konstigt, fortsätter Göran Karlsson.
Hur påverkas ni i Sunvära om Kungsbacka skulle backa?
– Nästa steg om detta blir verklighet så är det upp till Varbergs kommun. Klubben har inget med banan att göra. Numera äger vi inte marken, vi arrenderar bara klubbstugan. 
 

MEST LÄST