Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Camilla på hugget

Två läckra genomåkningar av Camilla Johansson och en klockren defensiv laginsats av Kareby gav Bohuslän-gänget sitt tredje raka SM-guld.

– Jag kommer knappt ihåg hur målen kom till, sa Sunvära-fostrade Camilla efter triumfen.
Segerfesten har redan startat i omklädningsrummet och musiken dånar på hog ljudnivå.
– Det är Sabina (Unger) som är discjockeyn, avslöjar Julia Norrman, den unga Sunvära-spelaren som tillsammans med Kajsa Ericsson firar sitt första SM-guld.
– Vi var mer homogent som lag, tycker Kajsa. Västerås har ett par spelare med kraft och fart, men vi hade bra koll på dem.
Och så var Camilla Johansson kliniskt effektiv i sina avslut. Hennes 1–0 och 3–1 var snudd på identiska. Inbrytningar från vänsterkanten och så en lyftning i mål ur liten vinkel.
Hon har varit med om Karebys alla fyra SM-triumfer; 2011, 2015, 2016 och 2017.
– Det är extra häftigt att ha med två andra Sunvära-tjejer i laget, sa Camilla.
Och vid sidlinjen fanns Camillas pappa Arne, som nu kan titulera sig guldtränare.
– Jag fick mig en vända in i duschen, skrattade Arne.
Skyttedrottningen Johansson fick ta emot en hel del stryk mot ett tufft spelande Västerås. Men hon reste sig varje gång och fick ju också sista ordet.
– Det gör lite ont i kroppen just nu, men det kan jag väl ta. Vi gjorde en enorm kämpainsats, sa Camilla.
Hur känns det att bli kallad veteran fast du bara är 28 år?
– Ja, det är lite roligt, det där. Brorsan läste nånstans att jag kallades för veteran, och jag skulle nog inte kalla mig för det själv. Det låter som jag vore över 40 eller nåt... Och dessutom är jag bara näst äldst i laget.
Kareby-tränaren Karl-Fredrik Jonsson hyllade matchhjälten efteråt.
– Har man världens bästa bandyspelare i laget, så har man, sade han om Camilla.
Västerås fick flera chanser att göra match av det hela, men två missade straffar (Matilda Plan och Malin Persson) har man inte råd med i en SM-final.
– Svagt att missa straffarna, men det var samtidigt så mycket kvar av matchen att det skulle ha kunnat gå vägen ändå, sade lagkaptenen Malin Persson.

SM-finalen i korthet

Kareby–Västerås3–1 (1–0)
Målen: 1–0 (25) Johanna Gustavsson, 2–0 (62) Camilla Johansson, 2–1 (67, straff) Matilda Plan, 3–1 (77) Camilla Johansson.
Guldgänget: Ellen Ahrnberg, Sabina Unger, Lovisa Brantzing, Sofia Andreasson, Julia Norrman, Kajsa Ericsson, Vilma Ahrnberg, Sara Bergvall, Rut-Lina Berner, Johanna Gustavsson, Hanna Dahlström, Camilla Johansson, Erica Johnsson, Ida Friman, Stina Ysing.

MEST LÄST