Brödernas återkomst slutade med storseger

Bygdens stora söner var tillbaka på Sjöaremossen för första seriematchen efter nio års exil. – Jag var mer nervös än inför SM-finalen i våras, erkände "Matte" Johansson. Men det fanns ingen anledning till oro.  Frillesås körde över Lidköping.

ANNONS
|

Bandy: Allsvenskan

Frillesås-Lidköping 8-2 (4-0)

Mattias Johansson och Fredrik Johansson har gjort åtta år i elitserien. Men brödraduon kände ändå pirr och stor förväntan när det var dags, efter två bortamatcher, att äntligen få göra comeback på den is där de tog sina första skär.

– Man har känt av det. Framför allt från vänner och många man spelat ihop med. De ringer och är intresserade, även fast Frillesås är en klubb av liten skala. Och det blev en otroligt bra bandydag på Sjöaremossen, säger Mattias Johansson.

Spelande tränaren Johansson hyllade vaktmästarna som gjorde hemmapremiären möjlig.

– De hade gjort ett fantastiskt jobb. Det var åtta, nio grader men det låg en vattenhinna på som gjorde att det gick att spela. Och kan vi spela längs isen är ingen gladare än vi, fortsatte Mattias.

ANNONS

Frillesås fick storstryk av Lidköping på försäsongen. 0-6 i baken, men efter det hade man läst på läxan - ordentligt.

– Jag tycker vi var väl förberedda och trodde på det vi skulle göra. Vi visste vilket jobb som krävdes för att vinna och gör kanske vår bästa match i år.

Det stod 4-0 efter första halvleken, men det dröjde ett tag innan Frillesås spräckte nollan.

– Det var lite övertaggat, men första målet var viktigt. Då släpper vi ner axlarna och tar över mer och mer.

Fredrik Brandin stod för ledningsmålet på straff.

Och han har blivit en man i fokus - eftersom han är en av FBK-lirarna som är med i "Bandyspelare söker fru".

– Det är det enda han pratar om!Det kanske skulle vara mer fokus på bandyn, skrattar Mattias och fortsätter:

– Det blir uppföljningsvideo i veckan, och vi har sagt att han inte får dejta innan den är klar.

Den andra halvleken dödades av Viktor Wareborn med två snabba mål.

– Viktor och hela försvaret gjorde en helgjuten insats. Han blev utsedd till "Matchens spelare" och är en trygg pjäs längst bak. Han är en lagkapten som går i bräschen, sa "Matte" som själv noterades för två mål och ett målgivande pass till sin äldre bror.

ANNONS

– Formen är på uppåtgående och det var kul att man fick utdelning. Jag ska inte ljuga, men det förväntas ju att man ska vara bra efter så många år i Elitserien. Men det gäller att vara ödmjuk och lägga ner samma jobb - varje gång.

Frillesås målskyttar: Mattias Johansson 2, Fredrik Johansson 2, Wictor Wareborn 2, Fredrik Brandin, str, Anders Ahlstrand.

Domare: Dennis Erihn

Publik: 185.

ANNONS