Janne Andersson var besviken och förbannad efter förlusten mot Tyskland.
Janne Andersson var besviken och förbannad efter förlusten mot Tyskland.

Andersson irriterad: "Man hånar inte"

Janne Andersson beskriver förlusten mot Tyskland som den värsta han varit med om. Vid det sena avgörande tyska målet blev han dessutom förbannad på osportsliga motståndarledare.

ANNONS
|

Sverige såg ut att gå mot en viktig poäng i VM-matchen mot regerande världsmästaren Tyskland.

Men i den 95:e minuten kom det avgörande målet när Tysklands Toni Kroos fixade 2–1 och tre poäng.

"Blir förbannad"

I samband med det avgörande målet kom ett par tyska tränare över till den svenska avbytarbänken och förbundskaptenen Janne Andersson blev rasande och berättar efteråt att de hånade honom och resten av spelarna och ledarna vid bänken.

- Några tyska ledare agerar väldigt, väldigt osportsligt och då blir man förbannad. Vad är det för respekt? Man ska inte håna motståndare som man kämpat mot i 95 minuter, det är för dåligt, säger förbundskaptenen till TV4.

ANNONS

Värsta förlusten

Gustav Svensson var en av de svenska spelarna som såg det hela på nära håll. Han var inte imponerad över beteendet.

- Väldigt oprofessionellt och inget man förväntar sig från ett storlag. Det kom fram två ledare och firade väldigt vilt mot vår bänk bara för att provocera. Det är väldigt lågt och konstigt från ett storlag som varit med om så otroligt mycket, säger när han mötte svensk media efter matchen.

Även Filip Helander var besviken på de tyska ledarna.

- Man gör inte så när man vunnit en match och speciellt inte som det såg ut. Jag tyckte inte att vi provocerat på något sätt. Det är bara dåligt, vidrigt beteende, säger försvararen.

Landslagschefen Lasse Richt berättar sedan att tyskarna bett om ursäkt.

- Allihop har gjort det personligen. Det är aldrig okej men det blir hetare känslor när det blir ett sånt här slut. De skäms över sitt beteende, säger han.

ANNONS

Förbundskaptenen Janne Andersson beskriver förlusten som den värsta hand varit med om.

- Det är brutalt just nu. Jag hade till och med en känsla i slutet av att vi kunde vinna idag även om vi inte gick för det. Vi får inte med oss någonting i dag och det är väldigt tungt att släppa in mål på övertid, säger han.

TT

ANNONS