Örebros Jere Sallinen (76) blev matchvinnare för Örebro. Arkivbild.

Örebro bröt förlustsvit

Landsmännen och kedjeduon Jere Sallinen och Sakari Manninen ordnade alla målen när Örebro besegrade Skellefteå med 3–2 hemma i Behrn arena. Men någon finländsk show ville inte matchhjälte höra talas om.

|

Det var två lag med olika formkurvor som för första gången den här säsongen drabbade samman efter landslagsuppehållet.

Örebro hade radat upp fyra förluster – och inte vunnit sedan 21 oktober hemma mot Färjestad. Skellefteå å sin sida kom till Örebro med två raka trepoängare i SHL.

Inledningen var inte speciellt intensiv och händelserik. Men efter tolv minuter presenterade sig den finländska Örebroduon. Forward Jere Sallinen tryckte in första målet efter en snygg framspelning av Sakari Manninen.

- Jag fick en fantastisk passning från Manninen. Sen hade jag inte så mycket tid på mig men försökte få iväg pucken på mål, säger Jere Sallinen.

Hyllad av tränaren

Och Örebros kedja med Sakari Manninen, Tom Wandell och Jere Sallinen skulle alltså till sist också kliva fram och bädda för segern i den tredje perioden.

- De gör en jättefin match. Alla tre är skickliga hockeyspelare som kompletterar varandra bra. Manninen är en riktig trollgubbe och artist. Sallinen går mer rakt på mål och skapar ytor och Wandell är stark defensivt, säger Örebros tränare Niklas Sundblad.

Men i andra perioden tog Skellefteå kommandot och gjorde två mål.

Efter knappt fyra minuter kvitterade först frie Jesper Olofsson efter ett snabbt anfall där Bud Holloway vände och spelade fram målskytten. Och fem minuter senare var det Holloways tur att själv bli målskytt – när han skickade iväg ett inspel från hörnet som sedan styrdes in bakom olycklige Axel Brage i Örebrokassen.

"Skön känsla"

Men i den tredje perioden vände alltså Sakari Manninen och Jere Sallinen matchen. Först kvitteradeManninen när han fångade upp pucken och vackert skyfflade upp 2–2 i krysset bakom målvakten Gustaf Lindvall. Finländaren Manninen som nyss är hemkommen från Karjala Cup gjorde därmed sitt fjärde SHL-mål den här säsongen.

Tio minuter senare gjorde Sallinen sitt andra och laget tredje mål för kvällen i öppen bur, efter snyggt förarbete av Tom Wandell och Sakari Manninen.

Örebro lyckades sedan hålla undan döda lagets förlustsvit.

- Det var förstås en skön känsla att göra två mål, men det viktiga är att laget vinner och attvi gjorde en bra match i kväll, säger Jere Sallinen.