Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Under ytan
Nu kan du sova i havet - utanför Tanzania.

Sov under havsytan

Ett nytt svenskdesignat hotellrum där man sover under havsytan har öppnat utanför Tanzania. Här är tre andra hotell där man kan vistas i havet.

Blå vågor, fiskar och havets botten - den utsikten kan man vakna upp till vid Pemba Island utanför Tanzanias kust. Där kan man nämligen bo i ett rum under vattenytan i den Indiska Oceanen. Det är Manta Resort som erbjuder resenärer en natt i rummet, vars spektakulära design är gjord av det svenska företaget Genberg Underwater Hotels. Rummet består av en byggnad i havet, 250 meter utanför stranden. Den har tre våningar; ett soldäck, en lounge och ett sovrum under vattenytan. Strålkastare under ytan lockar om kvällarna till sig mängder av fiskarter som man kan kika på genom glasrutorna. En natt för två med allt inkluderat kostar 1 500 dollar. Läs mer på www.themantaresort.com.

Stuga mitt i Mälaren
Samma företag som har designat hotellrummet utanför Tanzania gjorde också Utter Inn, ett liten röd stuga i Mälaren. Där kan man bo tre meter under ytan, en kilometer från stranden. Exotiska fiskar lär det vara ont om men konstnären och kreatören Mikael Genberg har ändå kommit på ett sätt för människor att vara extra nära den svenska naturen.
Läs mer på: http://visitvasteras.se/aktor/hotell-utter-inn

Lyxigt bland korallreven
De 24 olika sviterna under vattnet på Poseidon Undersea Resort vid Fiji
vetter mot en privat trädgård av havskoraller. Här finns både lampor och särskilda knappar som man kan trycka på - och därigenom mata fiskarna på utsidan. Billigt lär det dock inte vara.
Läs mer på: http://poseidonresorts.com

Ät middag i havet
Om man vill göra något annat än att sova under havsytan kan man drömma om ett restaurangbesök på Conrad Maldives Rangali Island, en resort med en restaurang fem meter under havsytan. Här har man en 180 graders utsikt rakt ut i det turkosa vattnet. Kolla in menyn här.

Utsikt
MEST LÄST