Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Ska man köpa grisen i säcken – eller inte?

Regionens Bostonavtal för tankarna till rubriken grisköp. HN har nu kunnat rapportera om hur regionen samarbetat med Bostonföretaget och således redan bör ha vissa kunskaper om deras metoder. Räcker inte det nu när jänkarna vill ha betalt för vidare umgänge? Jag skulle säga nej tack, sedan göra ett studiebesök på ett sjukhus där deras sparmetoder tillämpas, notera hur det fungerar och så åka hem.

Här finns att göra. Planering av arbetet i stort och smått och respekt för sitt eget arbete och arbetsdisciplin. Noggrannhet vid inköp är också viktigt. Som det kan visa sig. Jag skall berätta om en ögonoperation här i Halland.

Patienten kallad till kl 8.30 – ropas in 8.50 – får bedövning av sköterska – väntan till 10.30 – Så då ansvarig läkare: Jag opererar men min kollega här syr ihop. Startar så operationen som avslutas med att kollegan börjar sy. Så brister tråden, brister ett flertal gånger. Bedövningen avtar under arbetet och patienten spritter som en fisk. Ytterligare bedövning krävs. Operationen är sagd att ta cirka 30 minuter men tar en och en halv timma. Patienten blev blind på ögat. Regionens patientnämnd har funnit det hela OK. Jag misstänker att sjukhusen i Boston har försäkringar och anställningsvillkor som avstyr sådana här händelser. Men just det är inget vi bör ta efter.

Sture Hermansson

MEST LÄST