Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  ’’Sally’’ var med och invigde Komedianten

  På lördagen var det invigning av kulturhuset Komedianten. Över 3 000 personer var på plats.

  Biltrafiken var avspärrad utanför byggnaden och redan innan klockan ett hade ett par tusen människor samlats på gatan och den lilla kullen mitt emot – och fler anslöt sig allt eftersom. Från högtalarna hördes trummande musik som slagsverksgruppen Komodo stod för, och framför entrén hängde en jättelik röd rosett.

  Strax efter klockan ett höll kommunfullmäktiges ordförande Margareta Lorentzen (Fp) och kultur- och fritidsnämndens ordförande Christoffer Bergenblock (C) var sitt välkomsttal, och precis när publiken trodde att det var dags för insläpp dök en för många välkänd tv-karaktär upp: Maria Lundqvist bibliotekarie "Sally". Många skratt hördes ur publikhavet när hon spelade upp sin sketch och hon tog också upp några av åskådarna på den tillfälliga scenen.

  Därefter var det så dags för Margareta Lorentzen och Christoffer Bergenblock att knyta upp jätterosetten och släppa in besökarna. Därinne bjöds det på mer underhållning, men de flesta nöjde sig med att gå runt och titta på den nya byggnaden. Många passade också på att ta en fika på Tovedals kafé som kommer att hålla till i Komedianten med en del av sin verksamhet.

  – Det känns jättespännande att vara med här. Många har saknat oss i stan så det är kul att vara tillbaka, sa Mats Tovedal.

  Klockan tre stod folk fortfarande och köade utanför. Eftersom max 500 personer åt gången får vistas i lokalen fick man göra pauser i insläppet.