Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Såpasoffan

  Nej, Cecilia ville inte sälja sin lila soffa. Däremot erbjöd hon sig att tillverka en kopia. Den fräcka soffan från tapetserarverkstaden i Vare gamla skola står nu hemma hos Annie och Pål i TV4-såpan "Nya tider".

  Cecilia Lundqvist missar inga avsnitt av "Nya tider". Hon håller koll på sin soffa.

  - Jag hänger med i handlingen också.

  Cecilia flyttade i höstas till den gamla skolan i Vare söder om Varberg. Här har hon sin verkstad. Den lila soffan är ett gesällarbete från tapetserarutbildningen på Carl Malmstens skola i Stockholm

  - Jag ville göra en modern möbel med traditionell stoppning. Tanken var att två personer skulle kunna krypa upp och mysa samtidigt, men det finns också sittplats för fler om man vill.

  Den blivande gesällen tog hjälp av en snickare, som tillverkade stommen i björk. I övrigt är soffan helt och hållet ett verk av Cecilias händer. Hon valde att klä soffan med ett lila ylletyg.

  - Jag ville ha en kraftfull färg.

  Soffan uppmärksammades av inredningstidningen Bazaar. En scenograf på jakt efter "utstickande" möb-ler till "Nya tider" tände på den originella formen och den häftiga lila nyansen. Men soffan var inte till salu. Istället satte Cecilia igång och gjorde en kopia, som levererades till inspelningsplatsen utanför Stockholm.

  Såpasoffan ingår som rekvisita i Annies lägenhet. Om ni inte vet, så är det hon som är ihop med Pål, som hade en relation med....

  Är det Linn hon heter?

  - Jag har lånat ut soffan. Det blir ju reklam för min verkstad. Men när inspelningen är klar, kommer jag att sälja den, berättar den 29-åriga tapetseraren, som snart ska bli mamma.

  Fotnot: Vill ni veta mer om alla momenten bakom Cecilias gesällprov? På hemsidan www.cecilias-tapetseraratelje.nu beskriver hon sitt arbete steg för steg.