Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Så blir vädret i helgen

Milt väder bryts av och blir kyligt för att bli milt igen. – Det växlar väldigt mycket nu, varmt och kallt och varmt och kallt, säger Per Holmberg, meteorolog på Foreca.

Fredagen bjuder på milt väder och mellan fyra och fem plusgrader. Även solen kan kika fram. Början på lördagen fortsätter även den som en ganska solig dag.

– Mot helgen så har vi ett frontsystem som närmar sig västerifrån så man kan väl säga att det blir en ganska solig förmiddag på lördag, och rätt så kallt också, det är förmodligen minusgrader under natten i alla fall, säger Per Holmberg.

Under dagen så tätnar molnen och ett nederbördsområde som når Skåne kan komma upp även över Halland.

– Det finns en risk att det kan dra in en del regn eller snöblandat regn senare mot kvällen, men det är lite osäkert hur pass långt norrut det där kommer att sträcka sig, säger Per Holmberg.

På söndagen får man dock räkna med regnstänk.

– Det ser väl ut att bli mest regn under söndagen och då kommer det in mildare luft igen med mellan fem och sex plusgrader, så det kommer nog att kännas varmare under söndagen.

Nästa vecka tar vädret skiftningar igen. Måndagen inleds med kylig luft och klart väder som övergår i mildare och regn med fem-sex plusgrader i mitten på veckan. Och det är inte otroligt att det hinner skifta ännu en gång innan veckan är slut.

– Det kan dra ner kallare luft sen mot slutet på veckan eller nästa helg, säger Per Holmberg.