Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Säsongen förstörd för Karisik

Eldin Karisik spelar inte mer den här säsongen. Så lyder domen för Varbergs Bois FC:s storinvestering.

– Det är synd om killen, säger ordföranden Conny Almsenius.

Fyra externa sponsorer gick in och gjorde värvningen av Viborg-mittfältaren Eldin Karisik möjlig. Men sejouren i Varbergs Bois FC blev rekordkort - ynka 12 minuter.

Så länge varade nämligen inhoppet mot Skövde i lördags innan han kapades bakifrån av Sebastian Olsson och fick kliva av med kraftigt bandagerat knä.

– Han har varit uppe hos Leif Swärdh på IFK-kliniken. Jag pratade med honom i går och då hade knäet svullnat till lite. Tråkigt förstås, men han skulle komma hit i morgon, säger Peo Eriksson, fysansvarig i Bois.

Det är korsbandet som har gått av.

Därför blir det inget mer spel i Bois-tröjan den här säsongen för Eldin Karisik.

– Sex veckor först (efter operation) och sex månaders rehabilitering på det, suckar Conny Almsenius.

– Jag skulle tippa på att han är tillbaka i mars någon gång. Så länge tog det för Anders (Karlsson), säger Peos kollega Thony Johansson.

När Bois värvade Eldin visste man att han hade en bit kvar till storformen, men man hoppades att han skulle bli betydelsefull under slutspurten av serien.

– Hittills var han ingen viktig spelare i vårt lag, men med tiden kunde han blivit det. Samtidigt kunde det ha varit värre. Om det varit (Pierre) Tillman hade det varit katastrof för oss, menar Conny, apropå att Karisik inte hunnit spela in sig i laget.Har ni försäkring som täcker detta?

– Det hoppas jag. Han är ju sjukskriven så där får vi täckning från Försäkringskassan. Det gäller även rehabkostnader. Men det där känns som det minsta problemet just nu.

Karl Söderström från Höganäs och Samuel Aziz från Helsingborg har ju Bois också värvat på sistone.

Det får räcka.

För någon ersättare för Eldin letar man inte efter.

– Jag tror det är dags att lägga locket på nu. Det är väldigt påfrestande varje gång man tar in nya spelare i truppen. Det blir mycket som ska bevisas.

– De andra nya killarna är ju inte dåliga heller och jag tror det är bättre att få lugn och ro på träningarna och fokusera framåt, säger Conny.

Eldin Karisiks kontrakt sträcker sig säsongen ut.

Om det blir en fortsättning i Bois även nästa år återstår att se.