Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Säg nej! För vi vet inte säkert att flyktingar är flyktingar

  Sverige befinner sig i ett totalt kaos och välfärdssamhället är hotat, på grund av en okontrollerad invandring.

  Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

  Det har gått så långt att regeringen har beordrat samtliga samhällsaktörer att involveras i migrationskatastrofen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har fått uppdraget att samordna insatserna. I media benämns ofta migranterna som flyktingar, vilket är fel då vi ej kan säkerställa att de tusentals människor som kommer till Sverige dagligen verkligen är flyktingar. Till exempel, enligt Migrationsverkets siffror, är nittio procent av alla ensamkommande från Afghanistan och inte från krigets Syrien.

  Varbergs kommun har under året tagit emot över hundra ensamkommande barn. Dessförinnan fanns det ett hundratal. Dessa ensamkommande är oftast unga män med en påstådd ålder av sjutton–arton år, och är den mest resurskrävande gruppen. Gruppen upptar mer än hälften av Migrationsverkets totala anslag, ett anslag som om två år förväntas motsvara hela Sveriges försvarsbudget gånger två.

  På Varbergs kommuns hemsida går det att läsa att den lokala situationen är oerhört ansträngd då det kommer många fler migranter till kommunen än vad som avtalats. Prognosen är att antalet migranter mångdubblas nästa år och fortsätter öka året därefter. I Varberg har kommunstyrelsens arbetsutskott tagit över migrationsfrågan från socialnämnden, vilket innebär att endast en liten grupp politiker äger frågan.

  Resurserna sinar, boendeplatserna har tagit slut och krisgruppen finkammar nu Varberg efter lokaler att inhysa migranter i. Detta håller inte i längden. Både borgerliga och vänsterstyrda kommuner har insett detta de senaste veckorna och har anmält sig själva enligt lex Sarah, då resurserna inte räcker till. Det finns även kommuner som uppmanat lokala företag att inte skriva avtal med Migrationsverket. Det saknas både boende och personal. Situationens allvar ställer tydliga krav på ansvarstagande och handlingskraft.

  För att förhindra att kommunen bryter mot lagen menar vi att kommunen tillsvidare måste införa ett stopp för ytterligare migranter. För att systemet inte ska kollapsa måste vi våga säga nej.

  Johanna Palmelid,

  Nya Moderaterna Varberg

  Bo Qvist,

  Sverigedemokraterna Varberg