Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  I Österrike i kväll. Marie Fredriksson och Per Gessle har avverkat 76 konserter på världsturnén som inleddes 28 februari och inte avslutas förrän nästa höst. Över jul och nyår är Roxette-duon ledig.

  Roxette erövrar världen – igen

  Konsert nummer 76 på turnén som startade den 28 februari i ryska Kazan och inte slutar förrän i oktober nästa år, någonstans i USA! Roxetteturnén rullar för fullt och Per Gessle är nöjd.

  - Vi har 70 jobb inbokade så här långt nästa år så då har vi gjort drygt 150 konserter och spelat inför 1,5 miljoner människor. Men man vet inte eftersom det växer hela tiden.

  - Det är i alla fall mer än ”Joyride”-turnén, 1,2, och enligt Thomas (Johansson på Live Nation) en av världens tio största turnéer det här året, påpekar kalenderbitaren Gessle.

  Samtidigt gäller det att hitta rätt nivå på arenorna. I Barcelona blev Club St Jordi med plats för 3 000 personer uppgraderat till Palau St Jordi med plats för det tredubbla och i Sydney har 3 000 sålda biljetter blivit 30 000!

  - Vi har ju ingen aning om hur stort intresset är och därför gäller det att arenan är rätt anpassad. Men det som skiljer sig mest är väl att vi slår från underläge, vi har inga krav och förväntningar på oss. Det har vi inte gjort sedan "Look sharp"-turnén för drygt 20 år sedan.

  Året är heller inte slut ännu. I kväll väntar Ischgl i Österrike när bandet bara åker ner över dagen i eget flygplan och i nästa vecka förutom ett privatgig i Stockholm, S:t Petersburg, Moskva och Kiev innan uppehållet fram till februari 2012 då Nya Zeeland och Australien står på schemat.

  Ledigt alltså. Eller inte.

  - Jo, över julen som jag ska fira i Halmstad. Men både före och efter ska vi in i studion och göra klart den nya plattan, påpekar Per och avser ”2rism” som släpps i slutet av mars.