Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Image - 1

Pierre Ringborg riskerar uteslutning

Miljöpartisten Pierre Ringborg har hamnat i blåsväder efter en kommentar på sociala medier. – Det kan bli tal om uteslutning ur partiet, säger Stefan Edlund, gruppledare för Miljöpartiet i Varberg.

Pierre Ringborg, 60, har lång erfarenhet av kommunpolitiken i Varberg. Han har suttit i fullmäktige och är den här mandatperioden ledamot i kultur- och fritidsnämnden.

Nu anklagas han för rasism efter en kommentar på sociala medier till en person med utländsk bakgrund.

Pierre Ringborg skriver att "Du tillhör de otacksamma som kommit till Sverige och priviligerat dig. Inget ovanligt jag har fått ligga ute, bo trångt och haft det svårt. Du hamnade i VIP-kön."

Personen som han skrev till tog illa vid sig och kontaktade Miljöpartiet.

När HN ringer upp Pierre Ringborg för att låta honom ge sin syn på saken svarar han kort "inga kommentarer."

För SVT berättade Pierre Ringborg att han trodde att det var en fejkad länk och att det var ett nättroll som var inne på Facebook för att provocera.

Partivännen Stefan Edlund tar kraftigt avstånd från Pierre Ringborgs kommentar.

– Det är ingenting som miljöpartiet står för och det är så allvarligt att vi tycker att vi behöver utreda det här vidare. Därför har det tillsatts en krisgrupp som leds från Halmstad.

Stefan Edlund tycker inte att Pierre Ringborg kan ha kvar sin plats som ersättare i fullmäktige och som ledamot i kultur- och fritidsnämnden med den här typen av uttalande.

– Det är inte uteslutet med uteslutning ur partiet, säger han.

MEST LÄST