Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Fick cykeln fixad001.jpg
Lagad. Numera hänger cykelkorgen rakt på styret och handtaget sitter där det ska. Läderremmen som håller fast korgen fick sig också en åtstramning av den okände reparatören.

Okänd hjälte fixade Mattias gamla cykel

Goda nyheter efterfrågas ofta och här kan vi bjuda på en. För vem skulle inte bli glad av att få sin cykelkorg lagad utan att be om det?

Kommunens informatör Mattias Skoog var nyligen på konferens i två dagar och klev trött av tåget en sen kväll. Vid stationen stod den gamla damcykeln han fått av sin farmor parkerad. När han lämnade den två dagar tidigare hade den vissa skavanker. Cykelkorgen hängde lite på sniskan och dess handtag var sönder och låg löst i korgen.

Men under de två dagarna hade den förvandlats. Korgen hängde upprätt och handtaget var monterat. Den okände välgörarens tilltag muntrade upp Mattias Skoog som twittrade om det:

"Nice! Haft cykeln stående på stationen i två dagar. Då har någon okänd hjälte LAGAT min trasiga cykelkorg!!!"

– Det var en sån skön grej. Hur har en sådan människa resonerat? Jag är fascinerad av folks välvilja, säger han.

Mattias Skoog tycker det är spännande att inte veta vem cykelkorgsreparatören är, men är ändå nyfiken. Har det hänt andra? Och det vore lite kul att bjuda på lunch som tack och höra tankarna bakom den goda gärningen.

– Och jag kan definitivt rekommendera den parkeringsplatsen.

Fick cykeln fixad007.jpg
MEST LÄST