Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ensemblen. "Brännvin i kikarn" heter årets sommarkomedi på Vallarna i Falkenberg. I rollerna bland andra Siw Carlsson, Jojje Jönsson, Robin Stegmar, Stefan Gerhardsson och Jessica Heribertsson.

Nykomlingar och veteraner i årets buskis på Vallarna

Vid sidan av Jojje Jönsson, Stefan Gerhardsson och Siw Carlsson ska två buskisdebutanter ta plats på Vallarnas scen: Jessica Heribertsson och Jonas Hellman Driessen.

När skådespelarna i "Brännvin i kikar’n" presenterades i går, hade sex av åtta spelat sommarkomedi i Falkenberg tidigare.

En av de nya är musikalartisten Jessica Heribertsson.

– Jag har gjort talroller förut, men aldrig buskis. Närmast är nog revyn "Fröken Fleggmans mustasch". Det senaste året har jag bara sjungit, med Jonas Gardell, så det kan nog kännas tomt och lite nervöst att inte kunna vila i musiken, tror Jessica, som spelar Wilma Jonsson, dotter till Stefan Gerhardsson sjöman Våge.

– Hon är en inskränkt, hemmaboende tjej på landet, som är hårt hållen men vågar säga vad hon tycker. För ovanlighets skull spelar jag en rollfigur i min egen ålder istället för yngre, säger 38-åringen från Varberg:

– En fördel med att spela här är att jag och familjen får vara nära resten av släkten.
Regissören Lars Classon minns hon från förr, när hennes pappa spelade i dansbandet Bert-Bennys med Lars pappa Krister.

– Ja, då var han bara en liten plutt i Fegen…

Jessica ser fram emot att spela mot Robin Stegmar, som hon har beundrat på avstånd, och känner Anna Carlsson även om de inte heller har delat scen.

De två nya motspelarna känns igen från Thomas Peterssons Halmstadfars "Ett makalöst bröllop" och Vallarna, där Robin gjorde "Campa i klaveret" och Anna gör sitt femte år efter starten i "Bröstsim & gubbsjuka" 1999 och senaste insatsen i "En mor till salu" 2010.

Efter att ha hyllats för insatsen i "R.E.A. ska Anna Carlsson från Borås nu spela sekreteraren Stina Grönvall, gift med direktören Bert (Jan Holmquist från "Solsting och sne’språng").
Robin Stegmar, som numera bor i halländska Åsa, har en dubbelroll som tvillingarna Hasselbo, som strider om huset de ärver.

I tv har Robin bland annat synts i Ica-reklamerna och "Familjen Holstein-Gottorp". Han spelade musikalen "Nyköpings gästabud" med årets andra debutant: 36-årige Jonas Hellman Driessen, senast på Stockholms stadsteater.

Siw Carlsson spelar en ettrig pensionär, medan Jojje Jönsson återkommer som brevbäraren Dag-Otto.

Jojje har även hjälpt Lars Classon att skriva manus till "Brännvin i kikar’n", utifrån intrigen i farsen "Helt såld", som spelades av Fagereds Nöjessällskap 2012.

Robin Stegmar, som numera bor i halländska Åsa, har en dubbelroll som tvillingarna Hasselbo, som strider om huset de ärver.

– Det är en väldigt rolig uppgift, där jag får spela ut hela registret. En tvilling är den snygge, coole och självsäkre mäklaren, och den andra är hans mer försynta och blyga assistent. Det blir en hel del förväxlingar, berättar Robin.

Att spela på Vallarna kallar han "det bästa sommarjobbet som finns".

– Det är obeskrivligt att få vara i den miljön och ha 1600 i publiken varje kväll. Jämfört med tv för man dra på ordentligt för att alla ska se och samtidigt är det en sport att hitta nyanserna i spelet.

I tv har Robin Stegmar bland annat synts i Ica-reklamerna och "Familjen Holstein-Gottorp". Han spelade musikalen "Nyköpings gästabud" med årets andra debutant: 36-årige Jonas Hellman Driessen, senast på Stockholms stadsteater.

– Ja, och han gick under mig på Scenskolan i Göteborg för drygt tio år sedan, säger Robin, som själv är ledig efter att ha fått en andra son för tre veckor sedan.

Läs också:

Dag-Otto gör comeback

Se Dag-Ottos epic split