Ett par gånger om året får vi se Vickie Gunnarsson hemma i Varberg. Nyligen var hon hemma från jobbet som tennisarrangör. Hon är verksam i Miami.
Ett par gånger om året får vi se Vickie Gunnarsson hemma i Varberg. Nyligen var hon hemma från jobbet som tennisarrangör. Hon är verksam i Miami.

Vickie har hela tennisvärlden som arbetsplats

Vickie Gunnarsson flyttade från Varberg för att bli en bättre tennisspelare. Pluggandet i USA gav henne ett kanonjobb som tennisarrangör på IMG.

ANNONS
|

Vickie Gunnarsson lämnade Varberg som 19-åring – som en av de mest lovande tennisspelarna från stan. Hon flyttade till USA för att studera, återkom till Sverige, bodde ett tag i Förenade Arabemiraten men tycks nu ha rotat sig i Miami.

Hennes jobb handlar om att arrangera tennisturneringar för IMG. Framförallt handlar det om schemasättning och att kontraktera spelare. I arbetsuppgifterna ingår prissättning, marknadsföring och att hitta rätt sponsorer.

– Det är så skönt att se slutprodukten när arrangemanget är klart.

Vickie bodde länge i Dubai men har nyligen återvänt till Miami. Det är först nu hon har fullbordat flytten. Att få hem möblerna tog en evighet, närmare bestämt fyra månader.

ANNONS

Efter åren i Dubai kände Vickie att hon ville hem, ett hem som numera är Florida. Det är där hennes flesta kompisar finns.

Men hennes karriär började i Sverige med Volvo Ocean Race och Stockholm Open i tennis.

– Det var nog bra för mig att vara kvar i Sverige ett tag. Jag pushade för en USA-flytt hos IMG, men jag hamnade i Dubai. Miljön i Mellanöstern skiljer sig lite från omgivningen i uppväxtens Träslöv.

– Jag hade inga problem, egentligen. Men har du att göra med emirater på höga positioner med mycket makt, kan de försöka ta fördel av dig. De tycker att de har tillgång till dig, att de kan köpa sig till dig.

Var det män som friade?

– Jo, men det tog jag aldrig seriöst. Jag har fått del såna frågor, de har försökt deala sig till saker, men nä. Man får bara slå av. Blir man förbannad på någon kan man inte visa det direkt. Då får man bara markera och gå därifrån.

Vickie har varit anställd på IMG i tio år nu. Naturligtvis är det en bra lön om man kan klättra i företagets hierarki.

– I början tjänar man kanske inte så mycket, men när man gör så att de inte kan vara utan en, då kan man också ställa högre krav. Du får inte någon löneförhöjning om du inte frågar. Man måste ta för sig, men jag börjar bli van vid det jobbet också eftersom jag gör affärer hela tiden.

ANNONS

Hur många timmar lägger du?

– Jag sitter på kontoret och så, men under evenemang jobbar du mer, hela helger och knappt ledig på en månad. Man måste alltid vara tillgänglig och jag kollar mejl även när jag kommer hem. Så det är svårt att ha familj. Jag har inte tänkt att det är något jag måste ha, men så klart springer tiden iväg och man blir uppslukad av det. Men jag får så jättemycket tillbaka. Jag är hela tiden attraherad av nästa projekt, så jag hinner inte tänka.

Den egna tennisen var viktig för Vickie.

– Den var viktig fram till jag tog min Master. Men jag kände aldrig att jag ville satsa internationellt. Jag ville inte lägga alla ägg i samma korg (eller som hon uttrycker det: ”all eggs in a basket”). Jag har lärt mig oerhört mycket disciplin.

Du har inte bott i Varberg på 20 år. Vad tänker du när du återkommer?

– Jag tycker att det är jättemysigt att komma hem. Men jag känner inte att jag skulle vilja bo här. Det händer lite för lite för mig, framför allt det. Men det är härligt att allt är som det alltid har varit. Hade jag stannat hade jag inte fått utlopp för mina utmaningar. Jag älskar att det händer grejer, att folk är olika och upplever ett framåttänkande i USA.

ANNONS
ANNONS