Tur med båt. Det var fullt upp med studiebesök och styrelsemöten för Varbergs Bostads delegation som var i Stockholm. Men en tur med skärgårdsbåten hann de med. 
Tur med båt. Det var fullt upp med studiebesök och styrelsemöten för Varbergs Bostads delegation som var i Stockholm. Men en tur med skärgårdsbåten hann de med. 

"Vi reste för att titta på Norra Djurgårdsstaden"

Varbergs Bostads styrelsekonferens till Stockholm i början av maj kostade 140 000 kronor. Deltagarna, 18 stycken, åkte skärgårdsbåt, åt på libanesisk restaurang och bodde på 4-stjärnigt hotell.

ANNONS
|

Huvudnumret för resan till Stockholm var ett studiebesök till Norra Djurgårdsstaden, ett stadsutvecklingsprojekt på tidigare hamn- och industriområden.

Annsofi Aurell (M), styrelseordförande i Varbergs Bostad, säger att det kommunala bostadsbolaget årligen har någon typ av konferens för att fördjupa sig i vissa frågor.

–Till Stockholm reste vi för att titta på Norra Djurgårdsstaden och vad som händer där. För att få en förklaring kring hur de har tänkt kring hållbarhet, tillgänglighet och teknikutveckling.

Hon tycker även det var viktigt att hela styrelsen träffade SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag.

Det är en bransch- och intresseorganisation för 300 allmännyttiga bostadsföretag.

ANNONS

– Vi fick en uppdatering vad SABO arbetar med. Vi träffade deras vd som under två timmar berättade om sina tankar och planer.

Hur var resan om du får betygsätta den?

– Den föll väldigt väl ut. Allt flöt på bra och vi använde oss av allmänna transportmedel, vi hade ingen stor buss som körde runt oss, utan använde oss av tunnelbanan.

Två dagars styrelsekonferens kostade cirka 140 000 kronor. Var det värt pengarna?

– Ja, men det är alltid svårt att säga. Vi åkte tåg, promenerade, åt inte något extra vagant och bodde lokalt. Vi hade kanske kunnat bo billigare längre bort, men då hade det varit långa tidsperspektiv för att förflytta sig.

Vad var det för restauranger som ni besökte?

– Café Beirut var en libanesisk restaurang. Sen åt vi på skärgårdsbåten ut till Vaxholm, det är ingen speciell restaurang, men det är en trevlig båttur och vi hade tur med vädret och kunde se lite av skärgården.

Hela styrelsen var med, plus ledningsgrupp och fackliga representanter. Behöver ni åka så många som 18 stycken för att titta på ett bostadsprojekt?

– Det är också lite för att styrelsen och ledningsgruppen ska få tillfälle att träffas. Sen är det bra att styrelsen och ledningsgruppen hör och ser samma saker.

ANNONS

Varför skickar ni inte upp en person från Varbergs Bostad som sen kan berätta om Norra Djurgårdsstaden?

– Det kan man naturligtvis också göra, men det blir aldrig detsamma. Man bär och upplever saker bättre om man är med själv. Men den andra varianten använder vi oss också mycket av.

På vilket sätt gynnar det Varbergs Bostad att ni åker 18 personer för att göra en omvärldsbevakning?

– Samarbetet mellan tjänstemän och styrelsen utvecklas på ett bra sätt.

Åka till Stockholm över dagen var det inte tal om?

– Det är en variant, men vi valde inte den, säger Annsofi Aurell.

FAKTA: Så mycket kostade styrelsekonferensen

Styrelsekonferens i Stockholm 8 – 10 maj 2017. Hotell C, Vasaplan.

Konferens 31 760 kronor

Hotell 62880 kr

Resekostnad SJ 19 813 kr

Middag 21 865 kr

Lunch dag 2 2 856 kr

806 kr Frukost tågresa upp

Summa: 139 980 kronor.

ANNONS