Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Varbergare i "Lyxfällan" ger pengaråd

Det här bör du undvika om du vill slippa skuldsanering. 30-årig varbergare delar med sig av sina erfarenheter av dåliga ekonomiska beslut.

Christian Warg, 30, utbildar sig till trädgårdsarbetare i Tvååker. Han tycker om natur och tillbringar mycket tid på gymmet. Men han har haft en oerhörd tung börda att bära de senaste åren. Vänner till honom ville hjälpa till och anmälde honom till tv-programmet "Lyxfällan". 
– Jag har problem med väldigt stora skulder, som byggts upp med räntor i flera år. Det hela började med att jag tog lån för att täcka upp för ett stort inköp av elektronik.

Varför valde du att ställa upp i programmet?
– Jag sa nej först, för vem vill vara med i ett förnedringsprogram. Men man får sätta det åt sidan om man sitter i skiten. Jag tänkte att det kan vara värt att vara med. 

Hur var det att spela in programmet?
– Ingen höjdare om jag ska vara ärlig. Ingen människa vill bli utfrågad om sina privata saker i åtta timmar i sträck varje dag i en vecka. Men nu har jag i alla fall börjat ta tag i grejer. 

Har du några råd att dela med dig av?
– Ta aldrig sms-lån eller blancolån. Jag hade relativt bra ekonomi innan jag tog mitt första lån. Har man minsta lilla tendens till att vara beroendemänniska, då ska man hålla sig borta från det. Sms-lån är det absolut värsta. Ett lån på 1 200 kronor blev strax över 27 000 kronor i bara ränta.

Hur ser dina framtidsplaner ut?
– Jag hoppas på att bli beviljad en skuldsanering och att jag får ett jobb efter min utbildning. 

Lyxfällan sänds klockan 20.00 i kväll på TV3.
 

MEST LÄST