Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Bild: Erika Arnadottir
Bild: Erika Arnadottir

Två män häktas för rån

Två män i 20-årsåldern har häktats för rån och övergrepp i rättssak.

På fredagen begärdes tre män i 20-årsåldern häktade på sannolika skäl misstänkta för rån och övergrepp i rättssak. Men efter häktningsförhandlingar stod det klart att endast två av dessa häktats. 

Brotten ska ha skett den 21 december klockan 19.20 i centrala Varberg, men uppgifterna är knapphändiga. 

– Det är förundersökningssekretess så jag kan inte lämna några uppgifter alls i nuläget, säger assistentåklagare Olof Åberg.

Enligt polisanmälan som gjordes i samband med rånet är offret en 20-årig man. Mannen ska ha swishat pengar till de nu häktade männen och då blivit slagen. Offret fick bland annat rivmärken och fläskläpp. 

Rånarna ska också ha tagit saker från offrets bostad, och det totala värdet på rånbytet ska enligt polisanmälan ligga på cirka 10 000 kronor. Men detta är initiala uppgifter och det är oklart vad som framkommit i vid förhör efter att brotten begicks den 21 december.

De tre misstänkta gärningsmännen förhördes först i måndags, och de anhölls senare samma dag. På fredagen häktades två män, en 21-åring och en 22-åring, då det finns risk att de undanröjer bevis eller fortsätter med sin brottsliga verksamhet.

På grund av förundersökningssekretessen hölls förhandlingarna bakom stängda dörrar. 

MEST LÄST