Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bilden är en illustration och har ingenting med händelsen i artikeln att göra. Bild: TT bild/Arkiv

  Två döms till böter för klädstölder

  Två 19-åringar stal en jacka och parfym från butiker i centrala Varberg. Nu dömer Varbergs tingsrätt männen för flera stölder.

  Den 5 oktober förra året gick de båda männen in på Intersport i Varberg och stal en jacka för 2 199 kronor. Samma dag var de även på Kicks och stal en parfym till ett värde av 750 kronor. En butikskontrollant hade hört när de rev av larmet från flaskan och sett dem lämna butiken utan att betala för varan.

  Två dagar senare var de i butiken Zara i Kungsbacka. Där hade tonåringarna klippt av larmen på en jacka, ett par byxor och en tröja med en tång. Sedan hade de tagit på sig ett varsitt plagg under sina egna kläder. Den tredje varan hade de lagt i en väska. Men de hann dock inte lämna butiken innan de stoppades av en vakt.

  Veckan därefter, den 14 oktober, var en av männen i farten igen. Denna gång i Veddige. Där krossade han en fönsterruta för att ta sig in i banklokalen.

  Han får en villkorlig dom och ska betala dagsböter på 1 500 kronor. Mannen ska även betala ett skadestånd till Varbergs Sparbank på 8 892 kronor och 1 038 kronor till Zara. Det sistnämnda beloppet ska han betala tillsammans med den andre 19-åringen som även han döms till dagsböter på 1 500 kronor.