Bild: Rebecka Kvint
Bild: Rebecka Kvint

Tullhuset ska öppnas för allmänheten

Många aktörer vill flytta in i Tullhuset - lika många har fått nobben. Nu avslöjar VFAB att det blir "någon typ av publik verksamhet."

ANNONS
|

Vad det ska bli av nedervåningen på gamla Tullhuset vid hamnen har varit en fråga sedan Danske bank flyttade ut i augusti 2015. Sedan dess har flera aktörer anmält sitt intresse för det fina läget vid hamnen. Bland annat Vårdcentralen Neptunuskliniken, två läkarmottagningar, en tandläkare och ett par företagskontor. Men ingen av dessa hyresgäster är av intresse för Varbergs Fastighets AB, blivande ägare till huset. I torsdags kunde Martin Rylander, vd för Varbergs Fastighets AB, berätta att det med största sannolikhet blir någon typ av publik verksamhet som allmänheten kommer ha tillträde till. Mer än så vill han inte avslöja.

ANNONS

– Vi har en idé som vi vill resonera kring och utreda internt innan det kan presenteras. Men vi vill inte ha någon form av kontor eller sluten verksamhet i första hand, säger Martin Rylander.

Något han däremot kan berätta är att det inte rör sig om en restaurang, vilket Marknad Varberg slog ett slag för förra året.

– Vi tror att marknaden behöver lugna sig lite. Vi har precis byggt Fästningsterassen och snart Pinchos, så vi tror inte att vi behöver fler just nu, säger Martin Rylander.

I juni beslutade fullmäktige att Varbergs Fastighets AB ska äga huset, och rent formellt övergår ägandet vid årsskiftet. Varbergs Fastighets AB köper då huset av kommunen för 21 miljoner.

Först om något år räknar Martin Rylander med att det är klart med ny hyresgäst. Och om ett halvår hoppas han kunna avslöja vad deras tanke med huset är.

– Först ska vi pröva vår idé, och sedan ska vi leta efter en lämplig hyresgäst. Det finns en förhållandevis lös aktör just nu, där vi först vill reda ut ett antal frågetecken, säger han.

Under det kommande året är det möjligt att nedervåningen kommer att användas som tillfälliga lokaler åt en kommunal verksamhet som bygger om. Även där är Varbergs Fastighets AB försiktiga med detaljer.

ANNONS
ANNONS